Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Organizacije, udruženja, mediji... (see the full version of Organizacije, udruženja, mediji...)
Oreska - Užice : Ere, reciklirajte! - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Ere, reciklirajte!

By: Scriptor Rerum
Date: 16.06.2009. 16:26:31
Nedelja reciklaže, pod sloganom "Ere, reciklirajte" predstavlja projekat kojim je četvoročlana grupa užičkih srednjoškolaca učestvovala na seminaru u organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava. Nakon učešća na nekoliko kurseva, gimnazijalci su došli na ideju kako da reše jedan problem u lokalnoj zajednici – zagađenje životne sredine. Smišljajući različite akcije i događanja, tražeći saradnike i sponzore, prešli su put od planiranja do realizacije, sa ciljem da učine Užice boljim mestom za život.

Predviđene aktivnosti:
-sreda, 17. jun, 18 časova, amfiteatar Užičke gimnazije - projekcija filmova o životnoj sredini
-četvrtak, 18. jun, 18 časova, amfiteatar Užičke gimnazije - predavanje na temu reciklaže i primarne selekcije (predavač Dragana Dogandžić, dipl. ing. tehnologije)
-petak, 19. jun, Trg Svetog Save - akcija "Poruke reciklaže"
-subota, 20. jun, Trg Svetog Save - akcija "Malo smeća za sadnicu cveća"

Kao kulminacija kampanje planirana je akcija menjanja smeća za cveće. Svi Užičani koji ovom prilikom donesu otpad na recikliranje dobiće za uzvrat semenje ili sadnicu cveća čime dodatno mogu ulepšati svoj grad. Takođe, priznati stručnjaci iz ove oblasti održaće predavanja za građane na temu značaja reciklaže u zaštiti životne sredine. Kroz ove aktivnosti, mladi i odrasli će moći da saznaju korisne savete kako da žive u zdravijoj okolini i da čuvaju svoj grad, koji je trenutno jedan od najzagađenijih u Srbiji.

Posetite neku od aktivnosti i doprinesite vašem gradu!