Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Opet pukla vodovodna cev - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Opet pukla vodovodna cev

By: Pedja
Date: 14.07.2009. 10:13:41
Jutros je u Slanuškoj ulici ponovo pukla vodovodna cev ispred ulaza u apoteku kod Doma zdravlja. Razvaljen je asfalt na ulici i trotoaru u dužini od oko desetak metara. Apoteka je poplavljena, a užičkim ulicama je potekla prava reka sve dok radnici Vodovda nisu zatvorili dotok.Prošle godine negde pred kraj leta ovaulica je potpuno renovirana, skinut je stari asfalt, uređena podloga i ivičnjaci i stavljen novi asfalt. Nedelju dana kasnije, pukla je vodovodna cev na samom ulasku u ovu ulicu napravivši veliku štetu na već završenoj ulici.

Tada su iz Vodovoda rekli da je vodovodna instalacija u toj ulici prestara i u veoma lošem stanju, najavivši mogućnost da se pucanje cevi ponovi.

I ponovilo se.

Sad je pitanje ko za ovo treba da odgovara? Ovo se nije desilo neočekivano i slučajno. Nije prvi put da se radi neki posao, da se odradi plovično i da nedugo nakon što je završen sve urađeno mora da se ruši ili bude oštećeno na ovakav način. Da li je normalno da se, ako se već raskopava ulica radi renoviranja ne uradi i renoviranje vodovodne ili kakva god da instalacija postoji ispod te ulice?

Poslovično obrazloženje je da se nema para, ali kako vidimo, pare se uvek nađu da se saniraju posledice naknadno. U Slanuškoj ulici su pare potrošene vać dva puta, jednom da se ulica renovira, zatim da se sanira velika šteta od prvog pucanaj cevi, a sada evo sledi i treći trošak, i da se sanira nova šteta.

Zar nije bilo bolje da su pare odmah uložene i da je stvar napravljena kako treba od početka? Da li će neko, osim građana Užica, snositi posledice za ovasko rasipničko ponašanja i nedomaćinskog i neodgovornog ponašanja prema grad u njegovim stanovnicima koji sve to plaćaju?

Subject: Odg: Opet pukla vodovodna cev

By: knezofil
Date: 14.07.2009. 16:19:42
kakvo je to gradiliste? nije valjda srusena i ona stara kuca na uglu?

Subject: Odg: Opet pukla vodovodna cev

By: jelenica_ue
Date: 14.07.2009. 17:02:56
To se desilo oko 5 jutros,bukvalno je bila reka niz ulicu uz uostinu pa do Djetinje,pesaci nisu mogli da predju ulicu ...
Uzas zivi sta se radi ...
Eno Vidovdanska ulica (od Cili-Vili-ja prema Pori) ulica je radjena celo proslo leto ,da bi se vec prosle jeseni razvalila,sada je jako tesko voziti jer je na sred ulice ogromna uvala,pre par dana je zena pala i dooobro se povredila kad se omakla na tu uvalu ...

Bahatost ...

@knezofil, nije srusena ona na uglu srusena je jedna u sredini izmedju opticara i "sangaja".

Subject: Odg: Opet pukla vodovodna cev

By: Pedja
Date: 15.07.2009. 20:20:25
Danas su radovi već dobrano poodmakli. Prokopana je ulica celom dužinom i priprema se postavljanje novih cevi - ono što je rebalo uraditi još prilikom restauracije ulice prošle godine. Em bi se uštedele pare, em bi ulica izgledala mnogo bolje, neraskopavana.

Subject: Odg: Opet pukla vodovodna cev

By: Top
Date: 16.07.2009. 08:11:41
Uzichka posla! I izgleda kao da je postalo pravilo da se posle renoviranja i pokrivanja ulice novim asfaltom krene u raskopavanje istog zbog nekih stvari koje su zaboravili da urade dok su radovi trajali. Da nam se zakon malo bolje primenjuje i da se svi investitori i izvodjachi debelo kazne za ovakve ispade svaki put kada se dese, mozda bi situacija i bila malo bolja.