Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Biciklističko udruženje CIKLON (see the full version of Biciklističko udruženje CIKLON)
Oreska - Užice : ko je za voznju 16.08. 2009. preko Murtenice do Jasenova i Radoinje - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: ko je za voznju 16.08. 2009. preko Murtenice do Jasenova i Radoinje

By: Zlatko_M
Date: 12.08.2009. 16:09:23
  
    Planiram u nedelju 16. o8. voznju od Borove glave preko Murtenice, Bele Reke, Jasenova, Kokinog Broda do Radoinjskog jezere. To je deonica od oko 40 km. Put je kvalitetan stim sto je deonica preko Murtenice, od Šišačke kose do Straže, u  dižini od oko 10 km, stari dobri utabani makadam. Danas je ovuda prošla kolona džipova sa Slovencima a pitam se ko je od vas prošao ovim putem. Murtenica je priča za sebe i treba je doživeti.
     Krenuo bih kolima do Borove glave gde bih promenio prevozno sredstvo i prešao na biciklu a sve to da bih imao više vremena za uživanje u prirodi i zadržavanje na Radoinskom jezeru. Treba se okupati još koji put pre preobraženja. Okupljanje na Borovoj Glavi je oko 10 sati pa ko voli neka se pridruži Nisam siguran koliko još imam mesta u kolima ali možda još neko krene na taj način pa se možemo dogovoriti. Ko je u kondiciji može poraniti i stići bajsom u zakazano vreme na Borovu Glavu.
     Od Radoinskog jezera do Borove glave ima oko 20 km i to bi se izvozilo nakon kupanja. Naravno, potrebno je poneti i nešto hrane za okrepljenje a možda se i  to može organizovati ako se neko uputi kolima do jezera.

    Zainteresovani neka mi se jave na  064-8155283.

    Sledeće nedelje planiram takodje zanimljivu turu  Užica, B. Zemlje, Ravni, Gureša, Veliki Rzav, Kruščica, Arilje. Biće i detaljniji opis.
    POZDRAV I DAJTE SVOJE PREDLOGE ZA VOŽNJU

 

Subject: Odg: ko je za voznju 16.08. 2009. preko Murtenice do Jasenova i Radoinje

By: Pedja
Date: 12.08.2009. 18:42:54
Mene ovo interesuje. Najbolje bi bilo da neko moze da otera kola do jezera. I ja imam nosac za bajsove na kolima.

Subject: Odg: ko je za voznju 16.08. 2009. preko Murtenice do Jasenova i Radoinje

By: Zlatko_M
Date: 13.08.2009. 21:17:32
  Vidim da ima dosta interesovanja za ovu turu pa da samo dam kraću dopunu. Ovo je lakša deonica za vožnju nego krug od Užica preko divljačke stene do Ponikava i povratak preko Kadinjače jer ima manje uspona. Vožnju do Ponikava pravim kad sam raspoložen radnim danom čisto radi održavanja kondicije, dakle rutinska je a ova predložena relacija je ipak priča za sebe i poseban doživljaj.
   Kolima krećem u nedelju sa mosta kod javne garaže u pola devet.