Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Ubijen Gojšina, snimatelj TV5 - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 12

Subject: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: klackalica
Date: 20.09.2009. 14:43:19
Izvor: B92
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=20&nav_category=16&nav_id=382372

Supruga priznala ubistvo muža
20. septembar 2009. | 11:11 -> 12:22 | Izvor: Beta


Užice -- Mara G. priznala je da je ubila svog muža Zorana G, čiji je obezglavljeni i spaljeni leš nađen u subotu nedaleko od Kadinjače, saopštila je policija.

Mara G. je uhapšena i određeno joj je policijsko zadržavanje. U saopštenju se kaže da su se supružnici 16. septembra posvađali, a potom potukli, pri čemu su koristili noževe. Mara G. (39) se sumnjiči da je supruga ubola dva puta u stomak, leš sakrila, da bi ga sutradan isekla, umotala u najlon, odvezla do sela Zaglavak, gde ga je polila benzinom i zapalila.

Nakon što je leš 19. septembra pronađen, Mara G. je došla na to mesto, saopštila o kome je reč i priznala da je izvršila krivično delo.

O zadržavanju osumnjičene obavešteni su istražni sudija i okružni javni tužilac, koji su uz policiju iz Užica izvršili uviđaj. Obdukcija leša Zorana G. (42) biće izvršena danas, navodi se u saopštenju.

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: klackalica
Date: 20.09.2009. 14:44:20
Samo bih dodao - ima li kraja ovakvim stvarima u Užicu, i može li se za nas čuti po nečem lepom i pametnom?

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: rosarosa
Date: 20.09.2009. 17:58:22
Ovo je strasno.. pa da li je moguce da nije postojala mogucnost da se neke stvari i nesuglasice rese na mirniji nacin, razvodom npr.Ovako on je mrtav, ona u zatvor a njihovo (koliko sam cula) troje dece gde vec... Tuga...

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: DJ_Uro_UE
Date: 20.09.2009. 22:00:20
Почивај у миру, Зоране... :/

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: Starla
Date: 20.09.2009. 22:40:22
Uzas..Uzice ovih dana samo u crnoj hronici Sad
Zao mi njegove dece ..

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: Top
Date: 21.09.2009. 08:41:36
Pochivaj u imru kolega.... Sad

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: Drogba
Date: 21.09.2009. 08:50:01
Зоки брате, нека ти је вечна слава.

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: Andragon
Date: 21.09.2009. 09:29:51
Kakvog monstruma je ozenio.Zena koja je ubila muza i posle toga telo sakatila i zapalila,a rodila troje dece... STRASNO
Zorane R.I.P

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: Svesna
Date: 21.09.2009. 14:51:46
Nikada mi nece biti jasno da ovako nesto moze da se dogodi i da ljudi koji su se jednom voleli zavrse ovako !? sad1

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: Starla
Date: 21.09.2009. 21:04:26
Od ljubavi do mrznje tanka je linija..To sto je ta zena ucinila,ma koji da je razlog naterao,monstruozno je i uzasno.

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: klackalica
Date: 21.09.2009. 23:52:05
http://www.blic.rs/hronika.php?id=111635

Zločin kod Bajine Bašte

Muža isekla na komade i spalila

Autor: Vladimir Lojanica | 21.09.2009. - 08:05


Užice - Mara Gojšina (39) uhapšena je pod sumnjom da je prošle srede u selu Crvica kod Bajine Bašte, odakle je rodom, ubila kuhinjskim nožem supruga Zorana Gojšina (42) iz Užica, a zatim izmasakrirala njegov leš odsekavši glavu, obe ruke i obe noge! Dva dana kasnije iskasapljene delove tela u gepeku automobila dovezla je u mesto Deića rampa ispod Kadinjače, gde ih je polila benzinom i zapalila.

U subotu po podne, kada je Zoranov leš pronađen, u trenucima dok je još trajao uviđaj, Mara se pojavila na Deića rampi i policiji ispričala da je ubila muža sa kojim ima dva sina.
Zoran Gojšina, kamerman užičke Televizije „Alfa“, važio sa mirnog i poštenog čoveka i svi su bili ubeđeni da živi u skladnom braku sa ženom koja ga voli. U sredu 16. septembra u večernjim satima iz užičkog prigradskog naselja Dautovac gde žive Gojšine su sa svoja dva sina, od kojih jedan ima dve a drugi četiri godine, došli na Marinu očevinu u Crvicu. Nedugo zatim, kako je saopštila užička policija, supružnici su se iz neutvrđenih razloga najpre posvađali, zatim potukli i tokom tuče oboje uzeli kuhinjske noževe. U toj gužvi Mara je uspela muža dva puta da ubode u stomak i ubije ga.
„Mara je ispričala da je Zoran prvi nasrnuo na nju i potegao nož, što će daljom istragom biti utvrđeno da li je istina. Kazala je da je u tim trenucima navodno rekla mužu: ‘Kada već ti imaš nož, dozvoli mi ja da se i ja naoružam, pa da budemo ravnopravni’, nakon čega se i ona dokopala sečiva“, kaže izvor „Blica“ blizak istrazi.

U vreme ubistva njihova dva sina nalazila su se u susednoj sobi. Shvativši da je Zoran mrtav, Mara je njegov leš iznela iz kuće i odvukla ga u letnju kuhinju, prostoriji na istom imanju nedaleko od kuće, i tu ga sakrila.
Ćuteći o ubistvu, Mara je ostala u Crvici sa sinovima, da bi naredne večeri, kada su deca pospala, otišla u letnju kuhinju i velikim kuhinjskim nožem uradila ono što se viđa samo u horor filmovima. Sa Zoranovog tela odsekla je glavu i sve udove, a zatim ih zajedno sa trupom umotala u najlon i pritajila do naredne večeri. U noći između petka i subote svoja dva sina, koja su već bila zaspala, unela je u porodični „audi 80“, u čiji je gepek prethodno ubacila ostatke Zoranovog tela i zaputila se prema Užicu i dalje prema kući u Dautovcu. Nekoliko kilometara ispod Kadinjače iz pravca Bajine Bašte, u vreme dok su deca još spavala, zaustavila je automobil na krivini zvanoj Deića rampa. Tu, samo desetak metara od puta, iza nasipa šljunka koji zaklanja pogled sa magistrale, iznela je delove tela i zapalila ih benzinom koji je neposredno pre toga kupila na benzinskoj pumpi. Potom je sela u automobil i nastavila put prema Dautovcu.
Iskasapljeni i ugljenisani leš sasvim slučajno pronađen je u subotu po podne. Jedan od slučajnih prolaznika zastao je pije vodu na obližnjoj česmi, a onda nedaleko od sebe spazio jeziv prizor i slučaj prijavio policiji koja je ubrzo došla na lice mesta.
Nedugo zatim, dok su policija, tužilac i istražni sudija vršili uviđaj, kraj Deića rampe zastao je „audi 80“ za čijim volanom je bila žena, a na zadnjem sedištu sedelo dvoje dece. Iz njega je izašla Mara Gojšina, prišla policiji, rekla da je to leš njenog muža i priznala da ga je ona ubila.
Zoran i Mara od pre nekoliko godina stanovali su u naselju Dautovac, nekoliko kilometara od Užica u pravcu Zlatibora, gde su kupili kuću. S njima je živela i Marina ćerka iz prvog braka. Dugi niz godina Zoran Gojšina radio je kao kamerman na lokalnoj „Televiziji 5“, odakle je sa zvanjem majstora svog zanata pre nekoliko meseci otišao i zaposlio se na TV „Alfa“. Važio je za iskusnog i predanog snimatelja, dok je njegova supruga bila nezaposlena.
Kamerman Gojšina, pričale su nam juče kolege sa televizije gde je radio, od 7. septembra bio je na godišnjem odmoru, a na posao je trebalo da se javi danas. Vlasnici ovog medija zvali su ga nekoliko puta telefonom od četvrtka do subote, tek da im potvrdi da će u ponedeljak početi da radi. Međutim, njegov mobilni nije bio dostupan. Imao je običaj da ugasi telefon kada nema obaveze na poslu, ali je uvek ostavljao uključenu sekretaricu i kasnije odgovarao na primljene poruke. Iako im je bilo čudno što se Gojšina tri dana ne javlja, niko sa televizije nije ni pomislio da mu se nešto dogodilo.

O ženi pričao sve najlepše
„Teško je poverovati da našeg Zofe više nema, još teže nam pada način na koji je otišao u smrt. Često je, samo u najlepšem kontekstu, znao da spomene svoju ženu koju je veoma voleo i cenio. I ona je neretko navraćala na televiziju vodeći sa sobom sve troje dece, a mi smo je zadirkivali pitanjima: ‘Kako ti, tako vredna i odana porodici, možeš da trpiš ovako ležernog Zorana.’ Naravno, sve u šali, jer je naš kamerman važio za opuštenog tipa uvek spremnog na šalu“, kažu Zoranove kolege sa Televizije „Alfa“.

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: knezofil
Date: 22.09.2009. 15:15:57
: Starla  21.09.2009. 21:04:26

Od ljubavi do mrznje tanka je linija..

ne preteruj s takvim "poukama"
znaci da je ubijen iz ljubavi?

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: alex
Date: 22.09.2009. 16:09:48
Zalosno je sta droga uradi porodici.

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: Starla
Date: 22.09.2009. 17:41:50
ne preteruj s takvim "poukama"
znaci da je ubijen iz ljubavi?

Necmo se na ovoj temi raspravljati.Otvori drugu temu koja se bavi psihologijom i emocijama,pa cemo o njima tamo.Inace ta krilatca nije moj izum,a ni moja pouka.
Mrznja i ljubav su jake emocije koje je ponekad nemoguce kontrolisati.
Nigde nisam napisala da je ubijen iz ljubavi.
Polako citaj i sa razumevanjem,mozda ti i pomogne..

Subject: Odg: Ubijen Gojšina, snimatelj TV5

By: knezofil
Date: 22.09.2009. 18:07:05
receno je nesto sto nema veze sa istinom i ovim slucajem. ljubav ni u kom slucaju ne dovodi do neceg ovakvog, pa ni preko svoje granice sa mrznjom jer ona ne postoji.

price da su ljubav i mrznja toliko jake emocije, da mogu da se preplicu je samo prihvatljiva u serijama sapunicama i ljubavnim romanima. Ovo je ipak slucaj iz zivota, u kome su dominantni mrznja, ljubomora, zavist, psihicki problemi, novac i ko zna kakva pohlepa kad se nesto ovakvo desi.... kakva crna ljubav?... covek je iskasapljen, nedostojno je pominjati takvu rec ovde kao sto nije primereno pricati o uzrocima (odnosi se na sledeci post), nije ni mesto za tracarenje.