Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Sarajevo: Ubijeno troje Užičana - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Sarajevo: Ubijeno troje Užičana

By: Deporte
Date: 04.12.2009. 07:55:57
http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=154572


U sarajevskom naselju Stup danas se dogodilo trostruko ubistvo, čije su žrtve građani Srbije, prenosi Dnevni Avaz.

Počinilac trostrukog ubistva je Mehdo Muhović, rođen 1959.godine u Beranima, Crna Gora, dok su njegove žrtve Vidosav Diković i Slobodan Vitezović iz Užica i Zorica Mandić iz Sevojna, u Srbiji, navodi list.

Ubistvo se desilo u popodnevnim časovima u Dobrinjskoj ulici na broju 64, a počinilac, trenutno nastanjen u Sarajevu, uhapšen je i nakon kriminalstičke obrade biće predat u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo .

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni su tražili od Muhovića reket, a prema navodima komšija, oni su se poznavali od ranije i ubijeni su kada su došli u Muhovićevu kuću.

Komšije tvrde da je Muhović s pištoljem u ruci izašao i rekao "ja sam ih sve ubio", nakon čega ga je policija uhapsila.

Prilikom hapšenja on se nije se opirao, javili su federalni mediji.

Muhović nikada ranije nije pravio probleme. On i njegova supruga imaju boks na pijaci Stup, gde oboje rade, kažu komšije.

Subject: Odg: Sarajevo: Ubijeno troje Užičana

By: Deporte
Date: 04.12.2009. 08:03:26
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/90175/Stra%C5%A1an+zlo%C4%8Din%3A+Troje+Srba+ubijeno+u+Sarajevu.html




Troje srpskih državljana iz Užica ubijena su juče u pucnjavi u sarajevskom naselju Stup!




Mehdo Muhović, državljanin Crne Gore koji živi u Sarajevu, ubio je Miroslava Dikovića (41), Slobodana Vitezovića (59) i Zoricu Mandić (47), svi iz Užica, u kući u kojoj je bio podstanar.

Prema saznanjima Pressa, motiv ovog nezapamćenog zločina koji se odigrao juče oko 14.30 časova u Dobrinjskoj ulici u Sarajevu su neraščišćeni računi oko dugova.

- Diković, Vitezović i Mandićeva došli su u Sarajevo u nameri da reše spor koji su imali s Muhovićem. Kako tvrde stanari Dobrinjske ulice, Muhovićeva žena je petnaestak minuta pre nego što je njen muž izvršio trostruko ubistvo izašla na ulicu i počela da viče da nepoznati ljudi hoće da joj ubiju supruga. U trenutku kada su komšije počele da je smiruju i pitaju šta se dešava, iz kuće je istrčao njen muž, i rekao: „Sve sam ih pobio!" - kaže za Press izvor blizak istrazi. Muhovićeve komšije tvrde da se Muhović predao policiji odmah pošto je policijska ekipa došla na uviđaj i da je bez opiranja predao pištolj.

Muhović je pobio troje Srba iz okoline Užica zbog neraščišćenih računa. Prema jednoj verziji, u pitanju su bili Muhovićevi dugovi prema Dikoviću, Vitezoviću i Mandićevoj. Priča se, takođe, i da je po sredi bio spor oko stana. Inače, Mehdo Muhović je bio podstanar u kući u kojoj je pobio troje ljudi, a njen vlasnik živi i radi u Nemačkoj - kaže naš sagovornik iz istrage.
Policija nikome nije dozvoljavala pristup kući u Dobrinjskoj 64, a na desetine kriminalističkih inspektora i forenzičara radilo je na uviđaju, koji do zaključenja ovog broja Pressa nije bio završen. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Dragan Čorlija. Pored njega, na mestu zločina pojavili su se i predstavnici Evropske policijske misije u BiH.

Subject: Odg: Sarajevo: Ubijeno troje Užičana

By: Borica
Date: 05.12.2009. 14:51:14

Poznajem porodicu Vitezovic,gde je  rastao ,decak- mladic, ponos svih mladih iz Uzica. Porodica puna ljubavi i srece,ali zivot se menja...
Pamtimo naseg sugradjana, kao dobrog druga -Slobodana Vitezovica.Mnogima je bio dobar drug.
____________________________________________________________
Tina Loza

http://www.youtube.com/watch?v=wrQD37T88oM


Sve ovo vreme mozda sam joj bio
samo dobar drug
trcao za njom ko pas za strancem
vracao tudji dug
Propio noci i propio dane
ispio svoju bol
oprosti stari sto ti opet sada
ja pricam o njoj

Ref:
Zato me ne pitaj kako zivim....

Subject: Odg: Sarajevo: Ubijeno troje Užičana

By: losmi
Date: 05.12.2009. 18:14:37
Izrešetani zbog 8.000 evra
Komentara 0
veličina teksta:+-

Vidosav Diković, Slobodan Vitezović i Zorica Mandić svirepo su likvidirani u Sarajevu kada su došli da od Mehda Muhovića traže da im vrati novac koji su mu pozajmili za uvoz voća iz Turske.

Mesto zločina
Stravičan zločin dogodio se prekjuče u Sarajevu gde je Mehdo Muhović (50) ubio Užičane Vidosava Dikovića (51), Slobodana Vitezovića (59) i Slobodanovu nevenčanu suprugu Zoricu Mandić (47).

 

 
Slobodan Vitezović

Motivi masakra nisu zvanično saopšteni, ali se nezvanično saznaje da je troje Užičana izrešetano kada su, po drugi put u poslednjih sedam dana, došli u Sarajevo da od Muhovića traže da vrati 8.000 evra, koliko su mu pre nekoliko meseci pozajmili za kupovinu voća iz Turske.

 

 
Zorica Mandić

Zločin se dogodio u četvrtak oko 14.30 sati u Muhovićevoj kući u Dobrinjskoj ulici, a komšije su ispričale da su tri osobe došle i tražile da im Mehdo vrati pare.
- Neko vreme razgovarali su na terasi, a onda su počeli da ga tuku. Njegova žena je uspela da pobegne iz kuće, sve vreme vičući: "Udaraju mi muža, ubiće ga".

 

 

 
Vidosav Diković

Nedugo potom, Muhović je s pištoljem u ruci izašao ispred kuće i rekao: "Ja sam ih sve pobio" - ispričao je komšija koji je želeo da ostane anoniman.

 


Muhovićevu suprugu komšije su uvele u kuću, a ubica je ispred kuće mirno sačeko policajce kojima je predao pištolj.
Žrtve bez dosijea


U užičkoj policiji "Vestima" je potvrđeno da niko od troje ubijenih nije imao dosije i da zasad nisu dobili nikakav zahtev od sarajevske policije i tužilaštva u vezi sa istragom. Članovi porodica ubijenih juče su odbijali razgovor sa novinarima, uz pojedinačne opaske da su "sarajevski mediji sve slagali".
- Moja majka nije reketaš kako su objavile novine u Sarajevu i kako sad prenose beogradski mediji. To je bruka i sramota šta su sve nalagali. Nemam snage ni da komentarišem - izjavio je Saša Mandić, sin ubijene Zorice.
Slobodan Vitezović ostavio je iza sebe dvoje dece iz prvog braka. I njegova nevenčana supruga Zorica je imala dvoje dece iz prvog braka, dok je Diković bio neoženjen i nije imao dece.
- Video sam da je imao povrede i policajac mu je gledao glavu - rekao je jedan od očevidaca.


Komšije kažu da se Muhović sa suprugom prošle godine doselio u kuću rođaka koji živi u Nemačkoj. Mehda i njegovu suprugu susedi su retko viđali, ali bi uvek, kako kažu, lepo pozdravili kad bi se videli.


Prema saznanjima "Vesti", Vidosav Diković, vlasnik užičke Agencije za nekretnine "Menadžer", njegov prijatelj Slobodan Vitezović, privatni prevoznik, i Vitezovićeva nevenčana supruga Zorica Mandić pozajmili su Muhoviću 8.000 evra početkom maja, a uz to uložili i deo svog novca u uvoz voća iz Turske. Međutim, posao sa preprodajom voća je propao i troje Užičana je tražilo da im Muhović vrati dug.
Jedan od Dikovićevih saradnika kaže da su se Diković i Muhović znali duže od 20 godina, da su jedan drugog oslovljavali sa "brate" i da su zajedno ušli u posao sa uvozom voća.


- U taj posao Diković je uvukao i Vitezovića i njegovu ženu. Međutim, kad im je posao propao, tražili su od Muhovića da im vrati pare koje on, očigledno, nije imao i više od mesec dana ih je lagao o datumu isplate. Na kraju, u četvrtak ujutro seli su svi zajedno u Vitezovićev "mercedes" i zaputili se u Sarajevo - kaže sagovornik "Vesti" moleći da mu ne pominjemo ime.


Dikovićeva agencija "Menadžer"
Drugi saradnik Dikovića takođe tvrdi da je Muhović više od mesec dana odlagao isplatu duga uz obrazloženja da čeka kredit od jedne banke.
- Vidosav, Slobodan i Zoricu su i pre sedam dana bili u Sarajevu i Muhović im je tada čvrsto obećao da će im dug isplatiti za 48 sati. Čak im je sugerisao da spavaju kod njega dok ne obezbedi pare. Ipak, oni su se vratili u Užice i svaki dan ga zvali, a on im je govorio da se još malo strpe. Poslednji put su se čuli u sredu uveče kad im je Muhović obećao da će im vratiti dug u četvrtak. Ali, očigledno da je on imao drugi plan - tvrdi jedna od službenica agencije "Menadžer".

 

Voleo provod


Jedan od bliskih Vitezovićevih prijatelja ispričao je da je Slobodan bio pravi boem, da je dobro zarađivao baveći se prevozom, ali i dosta trošio na provod, a najviše na žene. On tvrdi da se Vitezović dugo družio sa Dikovićem i sa njim je uspešno završavao mnoge poslove.
- Vitezović je u početku govorio Dikoviću da ne idu u Sarajevo, da je tamo opasno jer ima dosta bandi iz Sandžaka, ali Diković ga je uvek razuveravao tvrdnjama da je Muhović njegov brat u koga veruje kao u boga - priča Vitezovićev poznanik.

:
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/12607/Izresetani-zbog-8000-evra