Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Mokra Gora (see the full version of Mokra Gora)
Oreska - Užice : Holivudski glumac uživa na Mećavniku - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Holivudski glumac uživa na Mećavniku

By: losmi
Date: 15.01.2010. 23:49:24
Dep fotografisao fanove FotoVideoVladimir Lojanica | 15. 01. 2010. - 00:02h  13:20h | Foto: Beta, V. Lojanica | Komentara: 17

Holivudski glumac Džoni Dep definitvno uživa na Mećavniku, a ne propušta da napomene da je „dirnut pažnjom koju dobija od Emira, njegove supruge Maje, dece Stribora i Dunje”. Dep je oduševljen lepotama Drvengrada gde će snimati film o Panču Vilji, za koji kaže: „Kada mi je Emir rekao da želi mene za ulogu Panča Vilje, mislio sam da je bolje da uzme meksičkog glumca, jer Vilja je bio nacionalni heroj. Međutim, znajući Emira, sigurno ime nešto na umu, neku svoju viziju”.

 

 
Slavni glumca obišao je lokacije gde će snimati film o Panču Vilji Posle cele gungule na otvaranju, Kusturica i Džoni Dep večernje sate proveli su u biblioteci u rediteljevoj kući, koja je ujedno i enoteka (vinska kolekcija). U ovom ekskluzivnom salonu uz vino su se družili Kusturičina porodica i Depova pratnja, a tu su dočekali i Novu godinu po julijanskom kalendaru, izljubili su se i međusobno čestitali jedni drugima, a zatim su se preselili u dvoranu „Prokleta avlija” gde je bio koncert austrijske grupe „Global Kryner”.
Nakon koncerta su se zaputili u restoran „Konak”, koji se nalazi u blizini „Proklete avlije”, gde su posluženi tipičnim srpskim specijalitetima, poput jagnjetine, pršute i kajmaka. Holivudski glumac je te večeri pio crno vino iz podruma srpskog proizvođača Raše Magelana.
U jednom trenutku, glumac je od svog ličnog fotografa uzeo fotoaparat i počeo da slika ljude oko sebe. Kada su ga upitali zašto ih slika, odgovorio je: „Mene stalno slikaju, pa daj i ja vas malo da slikam”. Dep, Kusturica i njihova pratnja su u istom restoranu nastavili privatnu žurku koja je potrajala do sitnih sati.
U toku prethodnog dana, pre otkrivanja spomenika, Kusturica je samo njemu znanim stazama iz kuće koja je bila okupirana znatiželjnicima, uspeo da izvede Depa i da ga odvede u obdanište „Dr Nele Karajlić”. U obdaništu je u tom trenutku boravilo oko 15 mališana, koji zauzeti igrom nisu ni primetili da je slavni glumac među njima. Gost je ostao neprimećen dok mu jedna šestogodišnjak nije pružio ruku i rekao: „Zdravo, ja sam Lazo” i ne sluteći s kim se rukuje. Dep je dečaku odgovorio na pozdrav i pomilovao ga.
Džoni se pojavio i u zvaničnom delu programa i nakratko pozdravio publiku.
- Zahvaljujem se svom bratu Emiru Kusturici i njegovoj porodici koja je takođe i moja porodica. Toliko od mene, budući da nisam neki govornik - rekao je Dep sa pozornice
Jedan od gostiju festivala je ministar Nebojša Bradić koji je imao samo reči hvale.
- Danas, kada čitamo kako pojedini „blokbasteri” zarađuju više od milijarde dolara samo tokom božićnih praznika, dolazimo u opasnost da pomislimo kako za male narode i filmove na njihovim malim jezicima - nema nade Ali, da li je sasvim tako? Autori i njihova autorska dela, zahvaljujući upravo ovakvim mestima kao što je Mokra Gora, i ovom festivalu koji danas otvaramo, postaju neka vrsta balansa jednom takvom nepristupačnom i isključivom pogledu na filmsku umetnost. Jer, da nema ovog drugog, autorskog pristupa, film bi kao umetnost sasvim nestao. Nekada zabit, Mokra Gora polako postaje centar alternativnog pogleda na filmsku umetnost. Zbog svega toga, zahvalni smo Emiru Kusturici, ocu ove ideje, i svima onima koji su dolazili i koji su i danas stigli da pokažu kako ovaj festival nije fikcija ili hir jednog proslavljenog autora, već nešto što je sasvim realno i svima nama potrebno - rekao je, između ostalog, Nebojša Bradić.


 

 . .
 ......

 


Bradić ipak stigao automobilom
Reagujući na deo našeg jučerašnjeg teksta, u kojem stoji da je ministar Bradić na Mećavnik stigao helikopterom, iz Ministarstva kulture su nam se obratili saopštenjem u kojem navode da je ministar Bradić na festival „Kustendorf” došao službenim vozilom sa svojim specijalnim savetnicima Goranom Markovićem i Zoranom Hamovićem. Izvinjavamo se ministru Bradiću i čitaocima zbog ove nenamerne greške.
 

 

Bokser u društvu glumca
 Posle nekoliko dana napornih treninga na pripremama, poznati bokser Nenad Borovčanin slobodan dan iskoristio je da poseti svog velikog prijatelja Emira Kusturicu i upozna Džonija Depa.

- Imao sam čast da me Kusturica upozna sa najvećom zvezdom Holivuda i najpopularnijim glumcem na svetu. Sedeli smo kod Kuste u biblioteci, a Džoni je ostavio na mene utisak normalnog i opuštenog čoveka, koji nije opterećen sopstvenom slavom. Oduševljen je Drvengradom i srpskim specijalitetima, a meni je poželeo puno sreće na predstojećem meču i u daljoj karijeri - kaže Borovčanin koga 23. januara na Zlatiboru čeka meč protiv Nemca Marija Smita, u pokušaju da ostvari 23. trijumf i osvoji nove bodove na rang-listama.
:
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/172430/Dep-fotografisao-fanove

Subject: Odg: Holivudski glumac uživa na Mećavniku

By: Starla
Date: 18.01.2010. 23:38:29
Sve je to lepo i krasno..A sta konkretno u finansijskom smislu dobija grad Uzice od svega ovoga?

Subject: Odg: Holivudski glumac uživa na Mećavniku

By: Pedja
Date: 18.01.2010. 23:42:25
Nista. Sva korist ide Kusturici. Cini mi se da cak ni gradonacelnik nije bio na otvaranju festivala, bar ga ne primetih u zvanicnom programu.

Subject: Odg: Holivudski glumac uživa na Mećavniku

By: Starla
Date: 19.01.2010. 13:14:58
Znaci,iz budzeta za kulturu se finansira,a lova ide njemu? Cheesy
Covek je stvorio sebi svoju drzavicu i uziva.
Umesto da se iz budzeta finansiraju neki mladi talenti kojima i treba pomoci ,svi novci odose kod njega.Iz NIPa takodje..
Mora se primetiti da Kusturica ima neverovatan dar da se u svakoj vlasti infiltrira kao neko ko je sinonim za umetnost u Srbiji.
Lepo je sto je dosao Depp,stvarno..ali sva ta euforija koliko se on puta ljubi,da li se napio ili je slikao fanove mi je malo preterana.
Grad bi morao da ima profit od svega ovoga..to mi nikako nije jasno..:S