Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Biciklističko udruženje CIKLON (see the full version of Biciklističko udruženje CIKLON)
Oreska - Užice : pripreme za aktivnosti u 2010-oj - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: pripreme za aktivnosti u 2010-oj

By: Zlatko_M
Date: 11.03.2010. 18:50:30

  Pozdrav biciklističkom narodu.
  Nismo se odavno čili ni videli a kamoli vozili. Ova zima se oduži a nama je vreme da počnemo sa priprama pa makar i psihičkim.
  Nakon zimskog lenčarenja počeli smo ponovo sa okupljanjima sredom u prostorijama Mega trend univerziteta. To je na istom spratu gde je i lav televizija samo na suprotnom kraju hodnjika. Podrazumeva se diskusija preko foruma gde se uvek mogu predložiti aktivnosti i ideje a nije loše ni doći sredom u 20 časova.
  Trebalo bi da održimo skupštinu Udruženja ali i da napravimo  neke tematske večeri gde bi se okupili na prigodnom mestu, pogledali neki biciklistički film, fotke sa vožnji,  razmenili mišljenja i iskustva. Bitno da se okupimo i malo družimo a prva tema bi bila održavanje bicikli baš zbog početka sezone da se ne bi neprijatno iznenadili na prvoj vožnji. Sve ov bi bilo u sklopu navedenih mentalnih priprema ili žargonski rečeno ubacivanje žiške pred vožnju.
  Toliko za prvo ovogodišnje javljanje a vi širite temu
  Vidimo se.Subject: Odg: pripreme za aktivnosti u 2010-oj

By: Zlatko_M
Date: 04.04.2010. 00:37:21

Evo da ukratko informišem o planovima i dogovorima koje smo napravili.
-prvo je održan sastanak Upravnog odbora Udruženja. Dogovoreno je da se prave dve vrste vožnji- popularne, za one sa manje kondicije i manje avanturizma i aktivne vožnje za aktivnije bicikliste. Pored toga napravićemo i izvidjačku grupu koja će ići u nepoznate pravce, snimati ih i potom predlagati za vožnju. Naravno, ko bude imao želju može se priklučiti al nema prava prigovora tipa kud smo to krenuli i jesmo li se izgubili.
Popularne vožnje organizovaće Pedja Supur sa ekipom koju odabere a one aktivne Lolo, takodje sa timom koji izabere.
Na ove vožnje ići će ko želi a na nivou udruženja organizovaćemo dve masovke za sve članove gde bi učešće bilo pod obavezno. Prva možnja bila bi u maju i to je djetinarenje, odnosno tradicionalna vožnja kanjonom Djetinje sa druženjem u Staparima. Druga masovka bila bi 22 septembra na svetski dan bez automobila pa  bi se i mi priklučili ovoj akciji vožnjom do Kadinjače gde bi videli da nešto organizujemo.
Ostaje otprilike oko 20 vikenda bez kiše do kraja sezone tako da treba da izaberemo toliko interesantnih vožnji. Kako to izabrati? Želja je da  što više članova uzme aktivnog učešća u planiranju i da dostave svoje predloge na osnovu kojih bi napravili plan. Dakle, dajte  svoje predloge. Na ovaj način izbeći će se subjektivnost pojedinaca i napraviti plan u čijem stvaranju je učestvovalo više članova. U sledećem javljanju istaći ću svoju listu želja kojih je uvek više nego vremena.
Šta planirati u Aprilu? To je mesec u kome treba ući u formu i pripremiti se za intezivnije vožnje. Ja praktikujem da s početka vozim po ravnijem terenu što za naše uslove znači Zlakusa i Požega, zavisno od vremena. Idealno bi bilo voziti svaki drugi dan i jedna nešto intezivnija vožnja nedeljno. Interesantan je sajt www.trčanje.rs  gde ima dosta saveta o treninzima, ishrani, skidanju kilograma a sve je primenjivo i za bicikliste . Nadam se da ćemo nastaviti i sa predavanjim u Sali Crvenog krsta pa bi bilo tema u tom pravcu. Internet je pun korisnih tekstova što se tiče rekreacije.
Sutra, na praznik Uskrs, nismo planirali ništa posebno jer je to porodični praznik. Ko bude mogao neka dodje kod česme u 11 sati pa ćemo se dogovoriti.
Za sledeće nedelje u aprilu, 11, 18 i 25 aprila dogovoreno je skupljanje kod česme u 10 sati i organizovaće se vožnje.  Radnim danima, zavisno od vremena, ko krene u popodnevnu vožnju, prvo svraća u 16 ha kod česme. Osnovni cilj u aprilu je steći kondiciju.
Šaljite svoje predloge.
Umalo da zaboravim- članarina za 2010 godinu je 300 dinara za zaposlene i 100 dinara za sve ostale (studenti, djaci, nezaposleni, penzioneri, trudnice besplatno) na godišnjem nivou, tek toliko da nije besplatno. Po uplaćenoj članarini dobiće se članska karta sa kojom će se najverovatnije dobiti popust u odredjenim specijalizovanim prodavnicama o čemu su pregovori u toku.
pozdrav

Subject: Odg: pripreme za aktivnosti u 2010-oj

By: Zlatko_M
Date: 06.04.2010. 21:48:29

Dajem predlog vožnji za april. Vožnje su planirane tako da se izbegavaju veći usponi i brdovit teren, prilagodjene su sticanju kondicije.  

   Nedelja 11.04.  - Užice, Zlakusa, Požega (pauza za topli obrok i sl), Prijanovići, Pilatovići, Prilipac, Lopaš, Gorobilje, (po želji Godovik), Šengolj, Gorjani, Zlakusa, Sevojno, Užice.  Tura od oko 70 km.

   Nedelja 18.04.  –Užice, Potočanje, Potpeć sa posetom poptpećkoj pećini gde smo gosti TO Užice (gratis ulaz za bicikliste), od pećine gornjim putem idemo u Zlakusu i natrag preko Potoćanja, Sevojna i starim putem preko Senjaka do Užica (relacija od oko 30km)
   Ko želi više vožnje od Zlakuse može produžiti do Požege, Lučana, dogovor na licu mesta.

   Nedelja 25.04. Užice, Zlakusa, Požega, Arilje, Šerelj, Bosa noga (izletište na Rzavu) i nazad kući. (relacija od oko 75 km)
   
   U maju krećemo u brda.

   Svi polasci su u 10 sati sa standardnog mesta, česma kod Malog parka.
   Oni sa manje kondicije mogu voziti deo ture, dokle mogu tj bar do Zlakuse, a zatim se organizovano vraćaju. Postepeno će povećavati distancu dok ne udju u kondiciju.
   Dajem predloge na razmatranje, stim što je termin za 18.04, poseta pećini, već dogovorena sa Turističkom organizacijom Užica i nadamo se da će naša saradnja biti sadržajnija. Ovu vožnju pokrićemo i medijski pa očekujem odziv članova.
   Oko ostale dve ture možemo se dogovarati na forumu i sutra u redovnom terminu okupljanja.
   U vožnjama učestvuju stariji od 12 godina a mladji od 16 godina idu isključivo u pratnji roditelja.
   Naravno, u vižnji svi moramo poštovati odredbe Zakona o saobraćaje pre svega zbog naše bezbednosti.
   DAJTE SVOJE PREDLOGE

Subject: Odg: pripreme za aktivnosti u 2010-oj

By: Zlatko_M
Date: 19.04.2010. 20:25:45
kad niko neće da se javi, evo ja ostavljam komentar vožnje do Potpećke pećine od 18.04.
    Vreme je na našoj strani. Lep sunčan dan, lepa tura i sadržaj. Okupilo se 27 biciklista, od najmladje Jelene 1995godište, do Jevdja dečka od 60 godina. Kod česme je došao i direktor TO Užice, Miroslav Ivanović, i predstavnici medija, TV lav i TV-5. Vozilo se magistralom strogo po propisima u koloni decnom ivicom, bili smo za primer. Do pećine stigli ispred 11 sati, obavili fotografisanje, intervjue i razgledali pećinu.
To nije sve, dogadjaj se nastavio vožnjom živopisnim ruralnim putem gornjim delom zaseoka Potpeće i Krvavaca, malo asfalta, malo makadama i zemljanog puta sa travnim pokrivačem, pravi MTB doživljaj. Pored puta živopisni kameni zidovi obrasli mahovinom, nekoliko česmi i tipična seoska domaćinstva sa starinskim kućama i uredjenim dvorištima. Voćnjaci u cvatu i ona karakteristična boja trave kakva može da bude samo u aprilu što bi zapadni susedi rekli u travnju. Treba samo znati posmatrati. Putem kojim nas je Pedja poveo spustili smo se u cebtar Krvavaca, kod stare škole i krenuli prema Potočanju.
Naravno, ima još doživljaja. Krenusmo uz levu stranu Dervente. Prodjosmo pored par starih vodenica sa zaraslim jazovima a na kraju šora, iza obradjenih malinjaka došekaše nas slapovi potoka u prolećnom punom bogastvu čiste vode. Ponovo je Pedja bio krivac i natera nas da idemo dalje, do prelepog vrela gde se nalazi i pogon fabrike vode. Izletište za primer sa prirodnim djakuzijem koji  je Derventa urezala kroz krečnjasčki tesnac.
   Nakon obilaska vrela, uživali smo u spustu pored toka Derventu i nastavili ka Užicu.  Iza podvožnjaka prešli smo magistralu i lokalnim putem produžili prema centru Sevojna a potom starim putem stigli do Senjaka, savladali istočnu stranu Dovarja i dokotrljali se do česme u centru grada.
   Prešli35 km, vozili 2 sata i 37 minuta, prosečna brzina 13,82 km, moj prosečan puls124, maksimalni171, (bilo par uzbredica kratkih al nezgodnih a ja se kurčio da ne sidjem sa bajsa) i potrošio 2640 kalorija.

Subject: Odg: pripreme za aktivnosti u 2010-oj

By: Zlatko_M
Date: 27.04.2010. 23:16:55
ПЛАН ВОЖЊИ ЗА 2010 ГОДИНУ


   У складу са договором, достављам  предлоге вожњи за.

 Правци које би требали обавезно да извозимо:

1. Ужице, Поточање, Потпећ, Злакуса и натраг преко Севојна (реализовано)
2. Ужице, плажа, старом пругом до Стапара, разне активности ( у припреми)
3.  Вожња бициклама до Гостиља на Петровдан , (Златибор, Водице, Чигота.       Гостилје, Владаје, Алин Поток, Рожанство, Ужице).( традиционална тура у сарадњи са ТО Златибор)
4. Ужице, Биоска, Кремна, Шарган, Милекићи, ски центар Ивер, Мантеше, Кршање, Бели Рзав, Котроман, Мокра Гора и назад кући.
5 Друга варијанта претходног: После ски центра Ивер, новим путем преко Кршањске главице и Милошевца отићи до Митровца и Вратити се преко Секулића, Милошевца и Шаргана. Обе баријанте су изузетно атрактивне МТБ туре.
6. Вожња у сараднји са Златарским вуковима- Кокин Брод, Нова Варош, Комарани, Увачко језеро, Божетићи, Штитково, Јасеново, Кокин Брод.
7.  Ужице Кадињача, вожња поводом 22. септембра, светског дана без аутомобила.

Вожње посвећене реци Велики Рзав,  МТБ туре кроз руралне области. План је да снимим ГПС-ом трекове и дам описе следећих праваца:

8. Ужице, Роге, стара електрана, место где се подиже брана, Вајовића мост, Роге, Ужице. Овај део треба видети пре него што га потопи језеро.
9. Ужице, Б.Земље, Никојевићи, Равни, Вране, Дрежник, Роге, мало пешачења низ реку и повратак преко Рупељева за Ужице.
10. Ужице , Равни, Равањско поље, Недокус , низ Рзав до Приштавице, Равни, Скржути, Збојштица, Ужице.(или од Недокуса до Северова, Роге, Рупељево, Ужице).
11. Ужице, Сирогојно, Соколица, шетња уз реку до Гордића, Радошево,Крушчица, Гуреша, поново на реци, Лучићи, Утробе, Никојевићи, Ужице.   
12. Ужице, Рожанство, Владаје, Дренова, Ђедовац, Висока, Бисочка бања, Жељине, Сирогојно, Ужице. (варијанта колима до Владаја и ту их паркирати)
13. Муртеница, Петакуша, Ћулетина, Прло, Бела глава, Доња бела река, Висока,  Љубиш, Муртеница.
14. Ужице, Ариље, излетиште Боса нога, Ушће Малог и Великог Рзава, Ариље, Сврачково, Роге Ужице.
   Планови за обилазак рзава нису још детаљно разрадјени. Такоће се прикупљају информације о однетим мостовима у бујици крајем 2009.-е год.

Остале вожње:
15.  Ужице, Косјерић, Ражана, Букови, Дивчибаре, Краљев сто, Тометино поље. Душковци, Јежевица, Глумач, Здравчићи, Тврдићи, Ужице.
16. Дрга варијанта, од Дивчибара, Лучића ограде, Козомор, Росићи, Косјерић, Ужице.
17. Излет на Дрину до Ћомија Паломе.
18. Јелова Гора, Јакшинац, Тмуша, Сеча Река, Косјерић, Ужице.
19. Јелова Гора, Јакшинац, Јанковићи, Рибашебина, Каран, посета Миловановића
виле и Беле цркве, Ужице.
20. Јелова гора, Кондер, Војничка стена, Тмуша, Преведена вода, Јованова Вода, Ужице ал преко кадињаче.
21. Ужице, Биоска, Кремна, Калуђерске баре, манастир Рача, извор Лађевац, Б. Башта, Ужице.
22. Ред је да се возамо мало и по Тари у друштву бициклиста из Б. Баште, нека нам они изаберу правац. Има варијанта, уз сагласност пограничне полиције да се са Таре спустимо у Вишеградску бању, па повратак у Ужице.
23. Ужице, Златибор, Рибница и посета ски центру Торник. Жичаром изаћи на врх, Спустити се у Стубло и отићи према манастиру Дубрава.
24. Ужице, Бела Земља, Глиза, Крива река, Мачкат, Бела Земља, Лубање, Ада, Ужице.
25. Ужице, Локва, Тврдићи, Здравчићи, Пожега, Пилатовићи, Лучани, Прилипац, Лопаш, Горобиље, Годовик, Шерељ, Злакуса, Севојно, Ужице.
Ево предлога и дводневних тура:

26. Ужице, Бајина Башта, Скелани, Губер бања, Сребреница, Братинац, ноћење у Љубовији или Врхпољу, затим повратак преко Рогачице.
27. Јелова Гора, Варда, Маковиште, Зарожје и ноћење (код Саве Савановића). Други дан Дебело брдо, Пашна раван, Рогачица, Костојевићи, Ужице.
28. Ужице, Кокин Брод, Нова Варош, Златар, Водена Пољана, ноћење. Други дан, Аљиновићи, Сјеница,  Кладница, Кушићи, Ивањица, Ужице. Или, од Сјенице продужити на Штаваљ, и преко Голије дићи на Добре Воде и преноћити. Трећи дан преко међуречја доћи до Иванјице и вратити се у Ужице.
29. Ужуце, Пријепоље, Камена гора ноћење. Дрзги дан обилазак камене горе. Трећи дан повратак.

30. Сместити се у Сјеницу и неколико дана обилазити Пештерску висораван.