Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Lokalna samouprava (see the full version of Lokalna samouprava)
Oreska - Užice : Obnova najpromentijih ulica u Užicu i okolnoh puteva - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Obnova najpromentijih ulica u Užicu i okolnoh puteva

By: Pedja
Date: 31.03.2010. 11:56:03
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/183159/Na-novi-asfalt-trose--dva-miliona-evra

OBNOVA NAJPROMETNIJIH ULICA U UŽICU

Na novi asfalt troše dva miliona evra

Užice - U Užicu će za nekoliko nedelja početi rekonstrukcija najprometnijih gradskih ulica, obnova seoskih puteva i izgradnja novih saobraćajnica na periferiji grada. Investicija je vredna preko 220 miliona dinara, a sav posao trebalo bi da bude okončan do naredne zime.


Građani se često žale na loše kolovoze

- Ulice i putevi su u lošem stanju i bilo je krajnje vreme da se kolovozi presvuku asfaltom kako bismo na duži period rešili pitanje udarnih rupa zbog kojih često trpimo pritužbe građana - kaže za „Blic“ Darko Šimšić, direktor Direkcije za izgradnju.

Dve najfrekventnije ulice u gradu - Dimitrija Tucovića i Miloša Obrenovića, koje se spajaju na Dovarju, biće potpuno rekonstruisane. Novu asfaltnu podlogu dobiće deonica koja povezuje naselje Aleksića most i raskrsnicu kod Kožare u Adi. Radovi na ovoj trasi, kažu u Direkciji, biće izvođeni etapno, što znači da ona neće sve vreme biti zatvorena za saobraćaj već samo njeni pojedini delovi.

Od ulica u centru grada u planu za potpunu rekonstrukciju su Ljube Stojanovića od Doma zdravlja do zgrade „Vesti“, Nemanjina od Stojića dućana do Istorijskog arhiva, Strahinjića bana od stare robne kuće do Narodnog pozorišta, kao i Vojvode Demira na potezu od Rakijske pijace do Slanuše. Za totalno „umivanje“ priprema se 2.274 metra dug pravac od Carinskog mosta do groblja Sarića osoje.

I na periferiji Užica obnavljaće se, ali i graditi saobraćajnice. Ulica Tanaska Rajića, koja povezuje naselje Senjak sa Mendinim brdom, dobiće novi krak, baš kao i ulice Stanoja Glavaša i Šumadijska. U planu je i probijanje i trasiranje nove ulice koja će poneti ime Josifa Pančića, a gradiće se sa ciljem da se prigradske mesne zajednice Buar i Gostinica približe centru grada. U kvartu Sevojno sledi završetak radova na proširenju ulica Višeslava Bugarinovića i Majke Jevrosime.
 
Rekonstrukcija očekuje i Zlatiborsku koja preko brda Zabučje, kao rezervni pravac u slučaju zastoja na magistrali, Užice povezuje sa Belom Zemljom.

- Nisu zapostavljene ni komunikacije prema selima. Predstoji nam rekonstrukcija lokalnog puta Mala Previja - Dabića česma, koji je zamišljen kao alternativna veza za regionalnom deponijom u Dubokom. Lokalni put Zlakusa - Potpeć biće proširen i uređen za potrebe turizma u ovim selima, a radovi će biti nastavljeni i na potezu Ponikve - Jarakovići - Tara. Putari će biti angažovani i na pravcima Lunovo Selo - Tadića korito i Progon - Karan - najavljuje direktor Direkcije za izgradnju.

Najveći deo novca koji će biti uložen u saobraćajnu infrastrukturu potiče iz JP „Putevi Srbije“ i kredita Evropske investicione banke, dok je manja suma obezbeđena iz užičkog budžeta i nacionalnog investicionog plana.
 
Ulice koje će biti obnovljene
- Dimitrija Tucovića
- Miloša Obrenovića
- Ljube Stojanovića
- Nemanjina
- Strahinjića bana
- Tanaska Rajića
- Stanoja Glavaša
- Šumadijska
- Višeslava Bugarinovića
- Majke Jevrosime
- Zlatiborska


Vladmir Lojanica

Subject: Odg: Obnova najpromentijih ulica u Užicu i okolnoh puteva

By: alexg
Date: 14.04.2010. 14:20:47
Dve najfrekventnije ulice u gradu - Dimitrija Tucovića i Miloša Obrenovića, koje se spajaju na Dovarju, biće potpuno rekonstruisane.


Ja se obradovao vesti da će napisane ulice biti potpuno rekonstruisane. Ja pod ''potpunim rekonstruisanjem'' podrazumevam komplet zamenu asfalta i izgradnju, odnosno popravku, trotoara i prilaznih tačaka (ka autobuskim stajalištima i na raskrsnicama u druge ulice). Ali, poslednja dva dana putari KRPE već okrpljeno prošle godine (zapazio u Miloša Obrenovića) pa ne vidim kako je tu reč o ''potpunoj rekonstrukciji''. A, ne vidim svrhu da sada krpe, a tokom godine da ''potpuno rekonstruišu''...

Subject: Odg: Obnova najpromentijih ulica u Užicu i okolnoh puteva

By: Borica
Date: 15.04.2010. 19:27:23
Ulics Nikole Tesle je u katastrofalnom stanju.Bezbroj puta su pisali zahteve ,ali oni su daleko od grada.
Mžda je tačna informacija da su ispred prioriteta,ali je teško poverovati.
Bujiceposle svake kiše,pomešane sa lošom kanalizacijom,slivaju se na kućekoje su davno izgradjenje ispod nečega što je nekada bio put.
Kanali za odvod vode su neophoni.
U toj ulici ,je puno mladog sveta i male dece.U jednom deliću ulice,prema nekada zapošetom dečijem igralištu ima 26 .toro dece do 6 godina.