Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Biciklističko udruženje CIKLON (see the full version of Biciklističko udruženje CIKLON)
Oreska - Užice : План за месец јун 2010. - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: План за месец јун 2010.

By: Pedja
Date: 01.06.2010. 08:41:57

http://ciklon.uzice.net/plan-za-mesec-jun-2010/

План за месец јун 2010.

Недеља, 06. -  Поход на Солотник град:

Возимо у правцу Поникава, Пеара и Шаника. Прво посећујемо старо утрвђење Солотник (или Кулина), из средњег века, а затим спуштамо у ништа мење атрактивни Подград. Наставља се правцем Солотуша, Пилица. По жељи групе и зависно од времена, скрећемо лево према Бајиној Башти, Рачи и извору Лађевац. Повратак преко Николића брда и Кадињаче. Има десетак километара макадама који је оцедит.

Варијанта до Пилице и повратак има 75 км а са продуженим излетом до Раче око 100 км.

Недеља 13. – Мокрогорска високогорска тура:

Возимо кроз један од најатрактивнијих делова ужичког подручја, предео посебних природних вредности „Мокра Гора”. Ужуце, Биоска, Кремна, шумарска кућа на Шаргану. Након одмора наставља се према Милекићима и ски центру на Иверу. Афалтним путем се спуштамо до Крстача а затим шумским путем према тустом брду одакле се силази у кањон Белог Рзава. Низ Рзав до Котромана и назад преко Мокре Горе и Кремана до Ужица.

Дужина око 120 км. Мало макадама, мало пешачења и много уживања у лепотама амбијенталних вредности. Ко жели може довести бајс колима до шарганског тунела и сачекати нас на Шаргану код шумарске куће. Скраћује око 80км педалирања.

Недеља 20. – Ђетињарење:

Традиционална вожња кроз атрактивни кањон наше Ђетиње.

Манифестација за све љубитеље дружења на бицикли у организацији БУ „ЦиклоН” и УСР „Спорт за све”. Покровитељ: Скупштина Града Ужица.

Више информација уследиће благовремено.

Недеља 27. – Из опуса Великог Рзава:

Ужице, Сирогојно, видиковац Соколица, силазак на мост у Радошеву и шетња уз реку до Гордића. Окрепљење у рибљем ресторанз у Крушчици. Из Крушчице поново се враћамо на Рзав па преко моста у Гуреша, Лучићи, Утробе, Никојевићи, Ужице.За све наведене туре исто време и место поласка: Испред чесме код малог парка у осам сати. (осим за Ђетињарење).

Деца од 12 до 16 година могу ићи само у пратњи родитеља.

Окупљање средом у 20 сати али у летњој варијанти, у паркићу испред библиотеке, може и са бициклом. У случају кише, стандардно у канцеларији.

НАДАЈМО СЕ ЛЕПОМ ВРЕМЕНУ, ОСТАЛО ЗАВИСИ ОД ДОБРЕ ВОЉЕ