Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Porodica iz Užica stradala u kanjonu Morače - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Porodica iz Užica stradala u kanjonu Morače

By: Deporte
Date: 20.06.2010. 17:01:00
Užičani Saša Dimitrijević, njegova supruga Andrijana i šestogodišnja ćerka Marta poginuli su jutros u saobraćajnoj nesreći na putu Podgorica-Kolašin, kada je njihov automobil sleteo u kanjon Morače, saopštila je crnogorska Upravi policije.

Nesreću, koja se dogodila jutros oko 5.30, preživela je desetogodišnja devojčica Iva koja je, kako se pretpostavlja, ispala iz automobila i nalazi se u Dečjoj bolnici u Podgorici. Njeno zdrastveno stanje je stabilno.

 "Devojčica je na posmatranju u Dečjoj bolnici u Podgorici i njeno stanje je stabilno. Primljena je bez ozbiljnijih povreda", rekao je načelnik Urgentnog centra Vladimir Dobričanin.

 U drugoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u Podbišću kod Mojkovca, prema nezvaničnim informacijama, najverovatnije su poginule četiri osobe kada je vozilo u kojem su se nalazili sletelo u kanjon Tare.

 Oni su se zadnji put javili rodbini sinoć oko 22.00 časa iz Kolašina, a automobil je pronađen danas oko 13.00 časova u Tari. Ekipe su na terenu i u toku je vađenja vozila iz reke.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/194766/Porodica-iz-Uzica-stradala-u-kanjonu-Morace

Subject: Odg: Porodica iz Užica stradala u kanjonu Morače

By: Deporte
Date: 08.07.2010. 08:10:31
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/124721/Prona%C4%91eno+telo+male+Marte.html


Pronađeno telo male MarteŽandarmerija iz Bijele juče oko podneva u Morači kod Podgorice pronašla je telo male Marte Dimitrijević (4) iz Užica, koja je nestala 20. juna posle automobilske nesreće.

Njen identitet potvrdio je stric Slaviša, brat pokojnog Saše Dimitrijevića (40), koji je juče otišao na identifikaciju u Podgoricu, na poziv crnogorske policije. Telo devojčice pronađeno je na nešto manje od 20 kilometara nizvodno od mesta na kojem se „opel", u kome je Marta bila sa roditeljima Sašom i Andrijanom (39) i sestrom Ivom (10), u mestu Dromira survao u kanjon nabujale Morače. Tela Saše i Andrijane su pronađena u automobilu, dok je Iva preživela nesreću. Nesrećna porodica bila je krenula na letovanje u Tivat.

Pre odlaska u Podgoricu, Slaviša Dimitrijević je 29. juna poslao pismo ministru policije Crne Gore u ime porodica Dimitrijević i Gavrilović. Izražavajući nadu da će njihova devojčica biti pronađena kako bi mogli da je sahrane zajedno sa roditeljima, on je uputio i zahvalnost policiji na dosadašnjem angažovanju.

- Sahranili smo naše drage Sašu i Andrijanu, ali njihovu ćerku, premilu Martu, još nismo. Možda bi naša prevelika tuga bila manja ako bismo i Martu sahranili pored njenih roditelja. Tada bi njena sestra Iva tačno znala gde joj se nalazi seka. Zbog svega Vam upućujem molbu da nastavite pretragu Morače, ne bi li nam Marta bila vraćena u Užice.

Martina starija sestra Iva, koja je preživela nesreću, sada u porodičnoj kući živi sa babom, dedom, stricem i strinom. Starateljstvo nad njom pripašće stricu Slaviši, a užička bolnica je odredila stipendiju za njeno školovanje.

Z. GLIGORIJEVIĆ