Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Izbušili tri zida do zlatare!!! - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Izbušili tri zida do zlatare!!!

By: Deporte
Date: 02.10.2010. 08:25:37
Zlatara „Dabović“ u najstrožem centru Užica opljačkana je pretprošle noći pošto su nepoznati razbojnici do plena vrednog 80.000 evra stigli na volšeban način - provlačeći se kroz rupe na tri zida koje su prethodno sami probili!

Nesvakidašnja pljačka juvelirnice koja se nalazi u ulici Dimitrija Tucovića, kako pretpostavlja policija na osnovu izjave svedoka koji je u kasne sate čuo neobičnu buku, počela je oko ponoći. Kradljivci, opremljeni alatkama za kopanje, najpre su neopaženo doprli u obližnje dvorište koje je okolnim zgradama zaklonjeno od pogleda sa ulice. Pod okriljem mraka prvo su probili rupu na zidu novoizgrađenog poslovnog objekta kroz koju su ušli u jedan od neuseljenih lokala. Iz ove prostorije do zlatare delio ih je jedan zid. Znajući za to, lopovi su pokušali da i na njemu prokopaju otvor, ali zbog tvrdog građevinskog materijala na koje su naišle njihove alatke, u tome nisu uspeli. Ipak, nisu se pokolebali već su pribegli drugom planu, da do zlatnog nakita dođu dužim i težim putem - kroz pekaru „Forneti“, smeštenu bočno tik uz zlataru, od koje ih je takođe delio jedan zid.

Posle izvesnog vremena koje su potrošili štemujući zid iz praznog lokala u kome su se nalazili, napravili su prolaz dovoljno veliki da se kroz njega uvuku u pekaru. Otvor na zidu, kako se ne bi video sa ulice, kamuflirali su velikim ogledalom koji su tu zatekli. Potom su ušli u WC pekare iz koga su prokopali i treću rupu kroz koju su upali u zlataru. Kako je juvelirnica spolja bila zatvorena velikim rolo vratima, te ih niko nije mogao spaziti, pokupili su sve zlato koje su zatekli i u radnji ostavili samo srebrni nakit. Pobegli su istim putem kojim su i došli, odnevši sa sobom 4,5 kilograma zlata.
Provala u zlataru otkrivena je juče oko 7 sati izjutra kada je radnica pekare „Forneti“ došla na posao i spazila prokopane zidove.

V. Lojanicahttp://www.alo.rs/vesti/31514/Izbusili_tri_zida_do_zlatare

Subject: Odg: Izbušili tri zida do zlatare!!!

By: Pedja
Date: 03.10.2010. 06:47:03
Štemali zidove i to niko nije čuo?!?!?!

Subject: Odg: Izbušili tri zida do zlatare!!!

By: Deporte
Date: 03.10.2010. 09:34:00
Komentar  Grin happy15

"Izgleda da su se Uzicani vratili iz Milana. Nista lepse nego kad se nasi strucnjaci vrate u otadzbinu i sa stecenim znanjem i vestinama nastave da rade u nasoj drzavi...."

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/209871/Prokopali-tri-zida-i-ukrali-zlatni-nakit/komentari#ostali

Subject: Odg: Izbušili tri zida do zlatare!!!

By: Top
Date: 03.10.2010. 11:29:17
Hhahahah! komentar je apsolutni hit ! smile))