Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Mokra Gora (see the full version of Mokra Gora)
Oreska - Užice : Na sajtu- SVET online objavljen je tekst - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Na sajtu- SVET online objavljen je tekst

By: isahar7
Date: 30.04.2011. 11:17:55

Emir Kusturica u "raljama" istrage: Nisam bio kurir DB-a!Izvor: trojka.rs/izvor: Tanjug

Objavljeno: 29.04.2011 - 18:43
Kusturica je u intervjuu za nedeljnik "Vreme" potvrdio da je podneo tužbu protiv jednog beogradskog medija zbog iznošenja tvrdnji da je bio "kurir između SDB-a i ubice kome je nosio novac". “Mislim da je sud najbolje mesto da se utvrdi da li je to tačno” rekao je Kusturica, odbacivši mogućnost da su neke stvari izrečene o njemu u satiričnom kontekstu. “Prvi put čujem da je satira kada neko kaže 'jado, jadovane, ti si nosio novac ubici Vesku Vukotiću po Evropi” kazao je Kusturica, odgovorivši odrično na direktno pitanje da li je nosio novac Vukotiću. Upitan da li je sreo Vukotića, režiser je odgovorio da je - sreo toliko ljudi u svom životu da im više ne zna broj. “Potpuno je nevažno da li sam ga sreo ili ne”. Novosađanin crnogorskog porekla Vukotić u Belgiji je bio u pritvoru zbog sumnji da je po nalogu saveznog DB bivše SFRJ u Briselu ubio saradnika CIA Envera Hadrija. Vukotić je 2009. iz Belgije izručen Srbiji, a prethodno je u Crnoj Gori osuđen u odsustvu na 20 godina zatvora za ubistvo Duška Boškovića 1997. u Prčnju. U Srbiji mu je prekinuto izdržavanje kazne zbog bolesti, ali je opet uhapšen u decembru po crnogorskoj poternici.
Viši sud u Novom Sadu mu je ranije danas obustavio izdržavanje kazne pošto mu je odobreno ponavljanje postupka. Kusturica je potvrdio da poznaje aktuelnog šefa BIA Sašu Vukadinovića, a odgovorio je potvrdno i na pitanje da li se sretao sa bivšim šefom DB-a Jovicom Stanišićem. „Ako vas to baš zanima, jednom prilikom sam ručao i sa Džonom Gotijem, jednim od najvećih kriminalaca na svetu” rekao je poznati režiser. Kusturica je odbacio optužbe koje na njegov račun iznosi, kako kaže, beogradska kvazielita o prisvajanju parka prirode "Šargan-Mokra Gora". „Šargan- Mokra Gora' je jedinstven ekološko-socijalni projekat, zajednički poduhvat u kome je Vojislav Koštunica kao premijer pomogao da se obavi ta zaštita, uz saglasnost Borisa Tadića. Tako je izvojevana istorijska pobeda nad engleskom korporacijom koja je htela da zagospodari i da nas u eksploataciji nikla podavi i potruje!” rekao je režiser. Ističući da su "nezadovoljni užički policijski doušnici" fabrikovali priču da je na poklon dobio čitavu planinu, Kusturica navodi da ništa nije dobio, već da se izborio da taj park prirode, umesto eksploatacije nikla, postane značajan kulturno turistički centar.