Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Dom i porodica (see the full version of Dom i porodica)
Oreska - Užice : Potraga za clanovima obitelji Jovanović - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Potraga za clanovima obitelji Jovanović

By: etkdec
Date: 22.09.2011. 20:40:47
Pozdrav svima

Danas sam se registrirao na ovaj site u nadi da ce mi se mozda posreciti i da ce mi se javiti netko i pomoci u mojoj potrazi.  Moje ime je Dean, roden sam i zivim u Zagrebu, imam 40 godina, otac dvoje djece.

E sad, u par recenice (koliko ce to biti moguce) da objasnim o cemu se radi i kakva je to potraga. Moja baka po ocevoj strani rodom je iz Uzica, ime joj je bilo Desanka Jovanovic, rodena 1920, roditelji Ranko i Vidosava Jovanovic (nazalost nemogu 100% potvrditi da su ovi podaci tocni osim imena Desanka Jovanovic jer sam do njih dosao usmenom predajom). Baka se udala za moga djeda predratnih godina u Beogradu i nazalost umrla 1944, sa 24 godine. Godinu prije rodila je moga oca i umrla sa njegovih nepunih godinu dana. Nikada nije vidio svoju majku osim na nesto fotografija koje su ostale.

Moj deda, Djuro Deh rodom iz Golubinaca, Vojvodina poslije rata seli sa obitelji u Zagreb i od tada se gubi svaki kontakt s obitelji Jovanovic. Deda umire, mog oca odhranjuje njegova baka po ocevoj strani i nazalost ono malo informacija koje smo imali nestaje sa dedinom smrcu.
Neznamo niti grob gdje je Desanka sahranjena, u ludilo ratnih godina zbog ucestalih bombardiranja kao bolesnik u nekoj beogradskoj bolnici (kazu da je bila tuberkuloza) evakuirana je negdje u Vojvodinu gdje je i umrla. Sahranjena je prema informacijama koje je deda spominjao negdje u Novom Knjazevcu.

Vjrujem da u Uzicama ima potomaka ove obitelji  Jovanovic  pa bi zamolio svakoga kome se ova prica ucini poznata ili u koliko poznate neke Jovanovice, da mi pomogne doci do neke informacije, traga ili  kontakta kako bi mogao stupiti u kontakt s rodacima po bakinoj strani. Vjerujem da ce ovo citati pretezno mlada populacija koja se i koristi internetom, pa pitajte svoje bake, djedove, roditelje u koliko se prezivate ili imate veze s prezimenom Jovanovic da li su ova imena nekom poznata.

Najljepse se zahvaljujem svima unaprijed na pomoci i saljem pozdrave iz Zagreba.
Dean Dech

dean.dech(at)gmail.com

Subject: Odg: Potraga za clanovima obitelji Jovanović

By: Vukosava
Date: 27.11.2011. 14:52:24
Ja ne znam koliko nas tacno ima u Uzicu, ali samo da ti kazem da smo najcesce prezime u Uzicu. Ima 200 registrovanih telefonkih brojeva samo do slova "N" na prezime Jovanović u samom Užicu. Nemam ovde imenik da ti izbrojim koliko.

Telefonski imenik Srbije

Možda da pitaš matičnu službu u Užicu:
klikni

Evo ja ću pitati svog strica da li on zna šta o nekoj Desanci, baba i deda mi više nisu živi, on je najstariji... Toliko od jedne porodice Jovanović.

Subject: Odg: Potraga za clanovima obitelji Jovanović

By: etkdec
Date: 25.02.2012. 18:14:04
Hvala na informaciji.
U meduvremenu sam kontaktirao maticni ured u Uzicama i dobio izvode iz knjige rodenih za Desanku Jovanovic (rodjena May 17 1920) i nezinog brata Radomir Jovanovic (roden Oct 31 1917). Potvrdeno je da su roditelji bili Vida i Ranko Jovanovic. Medutim nista vise od toga. Nisam mogao dobiti informaciju da li Ranko Jovanovic ima potomka i gdje zive. U koliko netko moze pomoci s informacijom o obitelji Ranka Jovanovica, bio bih jako zahvalan.

Srdacan pozdrav

Subject: Odg: Potraga za clanovima obitelji Jovanović

By: Borica
Date: 04.03.2012. 14:31:33
"Nasa prezimena".  dr Rade Poznanovic, koji je o ovoj interesantnoj temi objavio i knjigu . Možda može pomoći . Za Užice.