Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Ljubomir Simović počasni građanin Užica - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Ljubomir Simović počasni građanin Užica

By: losmi
Date: 07.10.2011. 22:56:56
Ljubomir Simović počasni građanin Užica
Beta | 07. 10. 2011. - 20:52h | Foto: Beta | Komentara: 0

Književnik Ljubomir Simović je danas proglašen za počasnog građanina Užica na svečanoj sednici povodom Dana grada, 9. oktobra.
Ljubomir Simović (D) prima "ključeve grada" od gradonačelnika Užica

Posle dodele "ključeva grada", akademik Simović je poželeo Užicu i drugim gradovima po jednog vizionara poput Mališe Atanackovića (1860-1919), predsednika opštine Užice i poslanika koji je najzaslužniji za industrijalizaciju i elektrifikaciju tog grada.


Kako je naveo, kada bi bilo takvih ljudi, niko ne bi morao da se u potrazi za boljim životom seli u nemačke, kanadske, australijske i novozelandske gradove.


Plakete Grada Užica dodeljene su zaslužnim sportistima, poljoprivrednicima i privrednicima, i novinskoj kući "Vesti" koja ove godine slavi 70 godina rada.


Svečanosti u sali Narognog pozorišta prisustvovali su gosti iz gradova-pobratima Užica - Ljutomera i Velesa, ambasador Tunisa i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.


Gradonačelnik Jovan Marković podsetio je da Užice ima istoriju od sedam vekova, a vizija je razvoj poljoprivrede i turizma čemu će posebno doprineti izgradnja auto-puta od Beograda, preko Užica, ka jugu.


Užice se prvi put pominje u jednom dubrovačkom spisu od 9. oktobra 1329. godine.:
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/281852/Ljubomir-Simovic-pocasni-gradjanin-Uzica