Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Kasarna u Krčagovu postaće studentski dom - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Kasarna u Krčagovu postaće studentski dom

By: losmi
Date: 19.11.2011. 15:01:22
Kasarna u Krčagovu postaće studentski dom
Tanjug | 19. 11. 2011. - 13:43h | Komentara: 0

UŽICE - Vlada Srbije je na sednici u četvrtak dala saglasnost na ugovor između Grada Užica i Ministarstva odbrane o prenosu prava korišćenja kasarne IV puk u užičkom naselju Krčagovo, koja bi trebalo da postane studentski dom.

Sa vladinom saglasnošću Grad Užice će prvo sklopiti ugovor sa republičkom Direkcijom za imovinu, a do kraja godine i uknjižiti vlasništvo na ovoj lokaciji i objektu.


Bivša kasarna IV puk u užickom naselju Krčagovo prostire se na površini od 27 hektara i ima 17.000 metara kvadratnih već izgrađenog prostora.


Po rečima gradonačelnika Užica Jovana Markovića, u planu je da se već na proleće počne sa izgradnjom studentskog doma na prostoru bivše kasarne, za šta je dobijena podrška od 250 miliona dinara od Ministarstva prosvete i Vlade.


"Očekujem da ćemo u prvoj polovini 2012. godine dobiti saglasnost Vlade i za osnivanje integrisanog univerziteta. Zbog toga ćemo u decembru opredeliti sredstva u budzetu za realizaciju pripremnih poslova i ispunjavanju uslova, kako bi već u oktobru naredne godine osnovali univerzitet", rekao je Marković.

:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/290575/Kasarna-u-Krcagovu-postace-studentski-dom

Subject: Odg: Kasarna u Krčagovu postaće studentski dom

By: novembar 1
Date: 19.11.2011. 18:34:47
U suštini to je lepo. Ali, "integrisani univerzite"  kojih fakulteta ?
Učiteljskog koji "proizvodi" profesore da bi NSZ imao koga da vodi na evidenciji!
Ili tu spadaju i razne sege-mege na kojima se kupuju "doplomice" za tatine i mamine kćeri i sinove...?!?
Liči mi da će to biti još jedan promašaj. A ne bih volela da je tako.
Ako se već bavite visokim školstvom, onda osnujte na tom mestu neki zaista pravi fakultet koji će školovati decu koja će imati znanje i koja će sutra imati posao. Prestanite da improvizujete i prodajete maglu, aman !

Subject: Odg: Kasarna u Krčagovu postaće studentski dom

By: Umpak
Date: 19.11.2011. 19:27:28
Javio je se kusturica da im pomogne sa svojim nekim filmskim faksom, nesto kao rezija, dramska umetnost ili tako nesto, pa ce da se bore da namaknu jos jedan uz visu skolu koje ce da prebace na univerzitet, kazu treba profesora posto nasi papiri kazu da mora da ima veliki broj glavesina sa jakim prejakim diplomama, sve u svemu bilo bi fino da puste malo da idemo u skolu na predavanja i tako... da budemo na budzetu, kao fol jurimo rokove i to, da ostanemo na budzetu, posle toga na zavod smile