Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Lokalna samouprava (see the full version of Lokalna samouprava)
Oreska - Užice : Nova vlast u Užicu, SNS dobija gradonačelnika - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Nova vlast u Užicu, SNS dobija gradonačelnika

By: Deporte
Date: 18.10.2012. 14:20:10
U Užicu će biti formirana nova vladajuća većina, a mesto gradonačelnika dobiće do sada opoziciona Srpska napredna stranka, saopštile su danas stranke koje će formirati novu gradsku vladu.
Nova vlast u Užicu, SNS dobija gradonačelnika

Ta vlast trebalo bi da ima podršku 41 od ukupno 67 odbornika u užičkom parlamentu.

Na konferenciji za novinare nove koalicije koju čine SNS (12 odbornika), SPS-PUPS-JS-NS (15), URS (7) i D S S (7) rečeno je da će novi gradonačelnik biti izabran iz redova SNS i da će to biti Saša Milošević.

Mesto gradonačelnika do sada je imala Demokratska stranka.

Na mestima predsednika Skupštine i zamenika gradonačelnika u Užicu već se nalaze kadrovi SPS-a i oni će i dalje ostati na tim funkcijama.

Na konferenciji je rečeno da će sednica koja će označiti smenu vlasti i gradonačelnika iz redova DS-a biti zakazana 29. oktobra.

Predsednik Gradskog odbora D S S Tihomir Petković rekao je da se ta stranka posle dosta analiza odlučila da doprinese stabilnoj većini i radu buduće vlasti u Užicu.

Predsednik užičkih socijalista Neđo Jovanović rekao je da svi u koaliciji snose odgovornost što nova vlast u Užicu ranije nije formirana i da grad Užice više neće trpeti prolongiranje političkog dogovora.

Prema njegovim rečima, nova koalicija će odgovorno preuzeti teret vlasti i nastaviti rad na početim projektima.

Ako nova vlast bude formirana, u opoziciji će ostati DS, SPO i LDP.


http://www.pressonline.rs/info/politika/nova-vlast-u-uzicu-sns-dobija-gradonacelnika

Subject: Odg: Nova vlast u Užicu, SNS dobija gradonačelnika

By: Deporte
Date: 29.10.2012. 17:07:13
Jovan Marković smenjen sa mesta gradonačelnika Užica


Za smenu aktuelnog gradonačelnika Jovana Markovića glasala su 42 odbornika, dok je 25 bilo protiv.

Obraćajući se odbornicima, Marković je podsetio na projekte koji su realizovani u proteklom periodu. On je ocenio da je važno da i današnja sednica Skupštine protiče u demokratskom i dostojanstvenom duhu.

Ja sam potpuno siguran da ova politička matematika koja je dirigovana iz Beograda neće dobro doneti građanima Užica. Isto tako sam siguran da novoformirana koalicija neće biti ni blizu uspešna kao što smo mi bili, jasan je Marković.

I budući gradonačelnik Saša Miloševic, koga je predložila SNS i nova skupštinska većina, koju jos čine i SPS, PUPS, DSS, URS, JS i NS, obećava nove investicije i zapošljavanje.

Neophodno je prvo napraviti finansijsku stabilnost u gradskoj upravi, jer se dugovi gomilaju godinama. Tek onda možemo da govorimo o investitorima, a investicija neće biti bez pomoći republičke Vlade, ističe Milošević.

Inače, zahtev za smenu aktuelnog gradonačelnika, niko nije obrazložio. U materijalu za sednicu dostavljeno je obrazloženje u kome je kao razlog za promenu vlasti navedena bolja saradnja sa Vladom Srbije, i da je neophodno da republička i gradska vlast budu identične.

Odbornici Skupštine grada izabrali su za zamenika predsednika Skupštine Vladimira Ilića iz URS-a, nakon sto je ostavku na tu funkciju podnela Snežana Janjić iz LDP-a.


http://www.radioluna.rs/uzicki-kraj/2916/jovan-markovic-smenjen-sa-mesta-gradonacelnika-uzica.html

http://www.tanjug.rs/novosti1/64708/u-uzicu-smenjene-demokrate-sa-vlasti.htm

Subject: Odg: Nova vlast u Užicu, SNS dobija gradonačelnika

By: Pedja
Date: 30.10.2012. 20:29:28
Mašala. Samo nek se menjaju smile
Možda nekad u ubodemo neku vlast da valja smile