Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Internet (see the full version of Internet)
Oreska - Užice : Asterisk-VoIP - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Asterisk-VoIP

By: čivijaš
Date: 11.09.2013. 14:15:39
Otvorio sam ovu temu sa sledećom dilemom...interesuje me da li je početniku preporučiti Asterisk ili Trixbox?
Kakva je razlika?

ps-sva iskustva koje imate možemo podeliti ovde jer bi meni dosta značila pošto sam početnik ali me jako zanima...sad sam u fazi da bih što više da saznam o Voip-u ali mi fali i znanja Sad

Ako postoji otvorena tema o ovome, slobodno prebacite jer sam verovatno preskočio.

Pozz! Cheesy

Subject: Odg: Asterisk-VoIP

By: Pedja
Date: 11.09.2013. 22:43:51
Hakeri bi ti rekli da je sve to Asterix pa je najbolje da korsitiš original, ali sve te spakovane vere su po pravilu lakše za podešavanje i korišćenje.

Subject: Odg: Asterisk-VoIP

By: čivijaš
Date: 12.09.2013. 08:52:51
Čitajući različite forume našao sam da pri instalaciji Trixbox on čisti ceo HDD i briše sve programe sa njega...to mi nikako ne treba jer na server na kom planiram da podignem Asterisk (u bilo kom proizvodu...Asterisk ili Trixbox) već imam stvari koje su mi potrebne za rad testne MSCN (MSAN) centrale Iskratel SI3000. Kad smo već kod toga, da li mogu Asterisk instalirati na Red Hat Linux server?

Subject: Odg: Asterisk-VoIP

By: čivijaš
Date: 12.09.2013. 14:09:57
Ili imam drugu opciju...na laptopu imam podignut Suse Enterprise 11 (preko VMware) pa bih mogao na instalirati na njega Asterisk?

Subject: Odg: Asterisk-VoIP

By: Pedja
Date: 24.09.2013. 09:27:46
Ako treba da podigneš asterisk na računaru gde je već podignut sistem onda ti nema druge nego da uzmeš sirovu verziju i sve ručno radiš. Sve VOIP distribucije podrazumevaju da ih instaliraš na računar koji ima samo tu namenu i formatiraju disk da bi sve namestile kako njima odgovara.