Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Krivične prijave protiv bivših čelnika Direkcije za izgradnju - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Krivične prijave protiv bivših čelnika Direkcije za izgradnju

By: Deporte
Date: 09.07.2014. 16:18:53
Sedmoro bivših čelnika užičke Direkcije za izgradnju i urbanista osumnjičeno je da su firmi „Unitrejd stil“ nezakonito omogućili da bespravno podigne šestospratnu zgradu u Dečanskoj ulici, u najstrožem centru Užica.

Kako „Blic“ saznaje u Tužilaštvu, krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave podnete su protiv D. Š, bivšeg direktora Direkcije, njegovog pomoćnika V. B., šefa pravne službe Z. M, zatim S. J. M., bivše pomoćnice gradonačelnika Užica i predsednice komisije za planove, M. T, odgovornog urbaniste iz Beograda, te N. P. i M. V. iz odeljenja za sprovođenje planova i izgradnju Gradske uprave za urbanizam.

Krivična prijava podneta je i protiv D. D, direktora preduzeća „Unitrejd stil“.
 
- Sporno je što je „Unitrejd stil“ izgradio višespratnicu na mestu kuće koja je bila pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Kuća je srušena, iako je investitor imao obavezu da je ne ruši, sačuva njen spoljni izgled i dozvolu da na njoj dogradi samo jedan sprat. Umesto toga nikla je šestospratnica - kaže izvor iz Tužilaštva upućen u detalje krivične prijave.
 
Takođe, kaže naš sagovornik, gradnjom je uzurpiran i jedan i po ar susedne parcele mimo saglasnosti njenog vlasnika. Dalje, Generalnim ubranističkim planom Užica maksimalna spratnost zgrada je pet etaža a ova ima jednu više.
 
Osumnjičenima se stavlja na teret da su na pomenuti način gradski budžet oštetili za preko 17 miliona dinara.


http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/479176/Uzice-Krivicne-prijave-protiv-bivsih-celnika-Direkcije-za-izgradnju

Subject: Odg: Krivične prijave protiv bivših čelnika Direkcije za izgradnju

By: Pedja
Date: 09.07.2014. 23:20:03
Ovo je samo jedan objekat. Šta će kad ako se odmota klupko pa se vidi šta su sve radili decenijama unazad?

Subject: Odg: Krivične prijave protiv bivših čelnika Direkcije za izgradnju

By: novembar 1
Date: 03.11.2014. 22:52:58
I sta bi sa ovim?