Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Organizacije, udruženja, mediji... (see the full version of Organizacije, udruženja, mediji...)
Oreska - Užice : Radio-klub Aco Vučković YU1ABH ponovo aktivan - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Radio-klub Aco Vučković YU1ABH ponovo aktivan

By: Pedja
Date: 31.01.2016. 08:22:27


Krajem prošle godine, posle više od deset godina beskućništva, radio-klub je dobio prostorije u zgradi Gradskog kulturnog centra i time je počela obnova aktivnosti radio-amatera u Užicu.

U proteklom periodu radio-klub je funkcionisao otežano i sa veoma smanjenim aktivnostima jer je bio bez prostorija koje su, zbog specifične delatnosti radio-klubova, neophodne.

Radio-amateri su sopstvenom sredstvima sanirali i uredili novi prostor i još uvek se radi na opremanju i pripremi da bi se u klubu mogle organizovati obuke za sticanje zvanja radio-amatera.

U ovim prostorijama je smeštena i upravna stanica Radio-amaterske mreže za vanredne situacije.

Prva javna aktivnost kluba je organizacija nekoliko http://yu1abh.uzice.net/elektronika-iz-prve-ruke/predavanja za mlade iz oblasti elektronike i radio-tehnike, u peridou od sredine februraa do sredine marta ove godine.

Svi Užičani zainteresovani da za aktivnosti radio-kluba su doborodošli na redovna okupljanja četvrtkom u 19 časova u prostorijama radio-kluba a aktivnosti mogu se pratiti i preko sajta kluba, na adresi http://yu1abh.uzice.net/.