Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Organizacije, udruženja, mediji... (see the full version of Organizacije, udruženja, mediji...)
Oreska - Užice : Uručene diplome novim radio-amaterima u radio-klubu YU1ABH Užice - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Uručene diplome novim radio-amaterima u radio-klubu YU1ABH Užice

By: Pedja
Date: 01.09.2016. 08:17:03
U radio-klubu „Aco Vučković“ YU1ABH Užice su uručene diplome kao svedočanstva o položenom stručnom ispitu za radio-amatere.

Diplome su dobili:

Ivan Đoković (1961), 1. klasa,
Ljubivoje Marinović (1985), 2. klasa,
Petar Despotović (1999), 3. klasa,
Aleksandar Jovanović (1980), 3. klasa,
Jovan Lazarević (1999), 3. klasa,
Miodrag Marić (1968), 3. klasa,
Lazar Mihailović (2004), 3. klasa, i
Aleksandar Nikolić (1988), 3. klasa.

Diplome je novim radio-amaterima uručio predsednik radio-kluba Blagomir Mitrašinović YU1XA. Radio-amaterima koji nisu iz Užica diplome su poslate poštom.

Naročito je važno da je klub dobio tri mlada operatora, Laza (12) i Jovana (17) i Pera (17) koji će zajedno sa Jankom (15), koji je nedavno položio ispit za prvu klasu, činiti okosnicu nove generacije užičkih radio-amatera.

Ovo je značajan događaj za užički radio-klub, jer stvaranje novih radio-amatera predstavlja krunu obnove aktivnosti posle dugogodišnje stagnacije.

Radio klub deset godina nije imao prostorije i nije mogao da vrši obuku novih radio-amatera. Nakon što je klub od grada dobio prostoriju u oktobru prošle godine, počele su aktivnosti, najpre na sređivanju i opremanju prostorije. Održan je niz javnih predavanja i radionica iz oblasti elektronike i radio-tehnike u okviru projekta „Elektronika iz prve ruke“ i Konstruktorske sekcije kluba. To je privuklo mlade u radio-klub i konačno, je izvedena obuka i organizovano je polaganje ispita.

Radio-klub je značajna organizacija jer se jedina bavi obrazovanjem i praktičnim aktivnostima mladih u oblasti radio-tehnike i elektronike. Osim toga, radio-amateri imaju posebnu ulogu u sistemu za vanredne situacije sa svojim sistemom radio-veza i upravo zbog toga obuka novih a pogotovo mladih radio-amatera ima naročit značaj.

http://yu1abh.uzice.net/blog/urucene-diplome-novim-radio-amaterima/