Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : U UŽICU CINKARE POLICIJI I ZA DŽABE - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: U UŽICU CINKARE POLICIJI I ZA DŽABE

By: Pedja
Date: 07.02.2005. 00:44:40
Kurir:

U UŽICU CINKARE I ZA DŽABE
Užičanina koji je prijatelje šišao besplatno komšiluk odmah prijavio

UŽICE - Ako je neko mislio da će Srbi ignorisati poziv srpskog ministra finansija Mlađana Dinkića da za 500 dinara cinkare trgovce i ostale poreske obveznike, grdno se prevario. Užičkog penzionera Dragana Kusturića ovih dana inspekciji su prijavili za - džabe.Dragan će za koji dan pred opštinskog sudiju za prekršaje, koji će po slovu zakona odrediti da li je 74-godišnji penzioner prekršio zakon.

Kusturića je, pošto ga je prethodno prijavila najmanje jedna osoba, a možda i nekoliko njih, inspekcija uhvatila kako u svom podrumu, u improvizovanoj berbernici, radi, a nema ni firmu, ni radno vreme, ni cenovnik. Uzalud je Dragan inspektorima pokazivao tablu okačenu o zid podruma na kojoj piše: "šišam besplatno, čast ne odbijam", na licu mesta dobio je prijavu.

- Hteo sam da u starosti nađem neku razonodu. Dolazili su kod mene prijatelji koje sam šišao pre pedeset godina, a ja nikome nisam naplaćivao. Ako je neko hteo da časti, drage volje mu to bilo. Šišanja su se obično pretvarala u evociranje starih uspomena, obavezno uz pesmu i domaću rakiju - priča Dragan Kusturić.

Tako je bilo sve dok u podrum nisu banuli inspektori.
- Pokušao sam da objasnim da šišanjem prijatelja ne zarađujem, već se borim protiv samoće i dosadne starosti, ali nije vredelo. Pokazao sam im i table na kojima piše da usluge ne naplaćujem, i oni su to uneli u zapisnik. Valjda im nije jasno da neko može da radi iz zadovoljstva, a ne zbog zarade - objašnjava Kusturić i pita kakav je to zakon "koji gerelju ne da da uživa u starosti".

(Z. Š.)


http://www.kurir-info.co.yu/dnevne-vesti/V-16-05022005.shtml

Subject: U UŽICU CINKARE POLICIJI I ZA DŽABE

By: hiphop
Date: 07.02.2005. 01:29:11
heh kakav je zakon...ma batali zakon...
gde su ti inspektori...ko su oni...sto oni se ne oglase ovde ili bilo gde ...sta im je !! Huh?
startuju klnica ispred prodavnice ako nema racun sa zvakom i drndaju ga ...sto nece mene negde da zaustave...mnogo bi mi bilo drago a i njima pretpostavljam smile

sto se uzicana tice...tu ne bi nista kometaris'o smile