Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Opet pgibija na putu - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Opet pgibija na putu

By: Pedja
Date: 19.11.2005. 15:31:01
http://www.kurir-info.co.yu/Dnevne-vesti/H-01-19112005.shtml

POGINULA BRAĆA

Zoran (28) i Milutin (47) Ćubić udarili "renoom 4" direktno u autobus na zaleđenom putu kod Užica

UŽICE - Rođena braća Zoran (28) i Milutin (47) Ćubić iz sela Stapari kod Užica poginuli su u petak ujutru u saobraćajki na putu Užice - Bioska. Do nesreće je došlo kada se "reno 4", u kome bili Zoran i Milutin, na zaleđenom putu direktno sudario sa autobusom "Rakete". Milutinova ćerka Jelena (19), koja je takođe bila u "renou", zadobila je potres mozga i zbrinuta je u užičkoj bolnici, na Odeljenju plastične hirurgije.

Niko od 25 putnika, koliko je bilo u autobusu, u ovom udesu nije povređen. Patrola policije, Hitna pomoć i vatrogasci, koji su brzo stigli na mesto udesa, zatekli su stravičnu sliku.
- Automobil je sleteo s puta, a tela nesrećne braće ostala su u smrskanom vozilu. Maska automobila, kom je leva strana potpuno uništena, bila je dvadesetak metara dalje, kao i akumulator. Prednji levi točak, zajedno sa poluosovinom, bio je otkinut, motor potpuno raspadnut. Svuda okolo ostali su tragovi krvi - kažu očevici.
Foto

U autobusu nije bilo povređenih

Branka Janković, istražni sudija Opštinskog suda u Užicu, koja je izvršila uviđaj, kaže za Kurir da se nesreća dogodila u petak oko sedam časova i 20 minuta na magistrali kroz Stapare, kod mesta zvanog Jasike.
- Kolovoz je u trenutku nesreće bio pokriven ledom i snegom. Braća Ćubići i Jelena putovali su ka Užicu u "renou", koji je vozio Zoran. Na jednoj dužoj nizbrdici "reno" je najverovatnije zbog brzine neprilagođene uslovima na putu prešao na levu stranu kolovoza i direktno udario u levi prednji kraj "Raketinog" autobusa, koji je nailazio uzbrdo - kaže sudija Janković.

Vozač "Raketinog" autobusa Milija Drndarević, koji je u momentu sudara bio u svojoj kolovoznoj traci, ispričao je da je "reno" iznenada prešao na levu stranu.
- Automobil se u punoj brzini klizao ukoso i naleteo na levi prednji kraj autobusa. Nije bilo nikakvih šansi da se sudar izbegne - kaže Drndarević.

Jedan od komšija Ćubića, koji je na mesto nesreće stigao odmah posle udesa, kaže da je kolovoz bio izuzetno klizav, pod ledom i snegom.
- Zoran je najverovatnije izgubio kontrolu nad vozilom i bez mogućnosti da volanom kontroliše kretanje automobila zakucao se u autobus.

- Posle sudara, "reno" se, po onome što smo videli na licu mesta, od siline udara odbio od autobusa, preleteo preko puta i sleteo na desnu stranu, pet-šest metara pod put, i zaustavio se u žbunju - ispričao nam je komšija poginule braće.
      

Bratanca pratili u vojsku

Radovan Ćubić, rođeni brat Zorana i Milutina, trebalo je ovih dana da isprati svog sina u vojsku. U četvrtak po podne Zoran i Milutin bili su kod Radovana i pomagali mu oko spremanja ispraćaja. Veselje je, kako smo čuli od komšija, bilo zakazano za petak uveče.
      
Sneg i led na putu

Braća Ćubić stradala su na putu koji je u petak ujutru bio pod snegom i ledom. Saobraćaj je zbog loših vremenskih uslova bio otežan na Zlatiboru, Tari i Zlataru. Na Zlatiboru je palo više od 10 santimetara snega, a temperatura se spustila na četiri stepena ispod nule.
U višim predelima ivanjičkog kraja u petak je bilo više od pet santimetara snega na kolovozu, pa je saobraćaj šleperima i kamionima sa prikolicom bio zabranjen. Preko Debelog brda na putu je bilo dva santimetra raskvašenog snega. Na magistrali preko Zlatibora kolovoz je bio mokar, na nekim mestima bilo je raskvašenog snega, a bilo je samo povremenog zastoja, i to u jutarnjim satima na usponu od Čajetine prema centru Zlatibora.


(Z. Š.)