Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Peshacka zona,odmah ! - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Peshacka zona,odmah !

By: Lola
Date: 24.12.2005. 15:35:51
Koliko godina jos treba da prodje da bi se lokalni politicari,tj.profiteri osmelili i napokon glavnu ulicu pretvorili u peshacku zonu.
Svedoci smo svakodnevnog maltretiranja od strane nekulturnih vozaca,brze voznje po glavnoj ulici,okretanja taxi vozila do pola ulice kada je zabrana.
Pretvaranjem glavne ulice u zonu zabranjenog saobracaja,Uzice bi najvise turisticki profitiralo.Zamislite glavnu ulicu kao veliki trzni centar sa mnostvo letnjih basti,sa novim ulicnim osvetljenjem i poplocanom ulicom.Jedan novi grad bi to bio,a ne ovako,opsti haos.
"Ova je  bijeda proizvela primitivizam,tako da su ljudi ponosni kada voze auto.Oni najvise vole da parkiraju u pjesackoj zoni da bi pokazali kako imaju lijep auto.U civilizovanim sredinama sramota je da vozis auto tamo gdje nije nuzno.Najkulturniji soj ovog grada vozi bicikl,vozaci na njih gledaju kao na sirotinju koja im smeta na drumu".
Intervju u poslednjem Plejboju najveceg Mega Cara na Balkanu,Ramba Amadeusa.

Subject: Peshacka zona,odmah !

By: Pedja
Date: 25.12.2005. 11:46:51
Hm da, to bi bilo dobro. Pre nekog vremena sam razgovarao sa nekim iz vlasti na tu temu i oni tvrde da bi to mnogo iskomplikovalo tok saobracaja u gradu i napravilo jos vecu guzvu nego sto je sada.

Na zalost, u pravu su. Da bi saobracaj mogao da funkcionise bez glavne ulice, trebalo bi grad srusiti i napraviti ga ponovo. Sad

Subject: Peshacka zona,odmah !

By: velika
Date: 14.03.2006. 13:46:10
Meni je recheno (off the record) da ce se potez od Delta sporta (nekadashnji Kristal), do keja, i one 2 poprechne ulice (na uglovima su Shumadija i Tetreb) pretvoriti u peshachku zonu. A onde od parkiranih automobila ne mozhe peshke da se prodje kako valja...
Ne znam koliko je istine u ovome, ali, mislim da bi bilo bash lepo...

Subject: Peshacka zona,odmah !

By: filler
Date: 14.03.2006. 16:51:11
Jedno je sigurno - nikad se nece desiti.  :?

Subject: Peshacka zona,odmah !

By: daffy
Date: 14.03.2006. 21:02:07
pa valjalo bi kao skoplje neki zemljotres srusi ceo grad i onda sve zidamo izpocetka : )

nisam siguran da je skoplje al jedan od vecih gradova u makedoniji