Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : SATTV Metoer postao SBB? - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1234

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: Pedja
Date: 11.01.2006. 10:48:11
Sinoc primetismo da je info kanal na kablovskoj zamenjen info kanalom SBB-a.

Jos uvek nismo nasli kanale koje SBB reklamira a kojih do sada nije bilo na uzickoj kablovskoj mrezi, ali valjda ce i to da bude.

Ima li ko kakvih insajderskih informacija?

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: Top
Date: 11.01.2006. 10:58:27
http://www.sattvmeteor.co.yu/cable_tv.html


Mislim da je ovo dobar korak ... Kvalitet i originalnost su ipak na prvom mestu .. Jel tako smile

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: hodac
Date: 11.01.2006. 11:27:13
Lol . Dobijate dobar kablovski internet.

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: DJ_Uro_UE
Date: 11.01.2006. 13:01:44
Ok za internet, nego cjemo dobiti i dosta vishe kvalitetnijih programa nego do sada... I to sve regularno, kako kazu, placjeno i dekodirano smile

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: filler
Date: 11.01.2006. 15:47:00
To za internet bas i nesto ne verujem, malo je proslo vremena od prvog januara pa nista nije izmenjeno iako se iskreno nadam da hoce u skorijoj buducnosti.

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: jelenica_ue
Date: 11.01.2006. 16:41:36
a shto ih neko ne kontaktira i pita kada planiraju da nam "puste" nove programe :mrgreen:

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: hodac
Date: 11.01.2006. 22:24:54
Ono shto najvishe volim kod sbb interneta su ti local hub-ovi.Recimo u ns na lokalnom hubu ima oko 200 usera , a brzina bez obzira na uzetu konekciju medjusobno je 512 mb.Naravno pricha se o proshirenju na 1024 mb  , u principu to je i granica standarda koje sada koristi sbb mreza.

Naravno ono shto sam chuo da je u planu , jeste povezivanje beogradske i novosadske lokalne mreze, shto bi tek bio hit. Kontam da u nekim kasnijem razvoju dolazi do povezivanja i ostalnih cvora (citaj drugih gradova ) na tu zajednichku mrezu .


Sad kontam da che trebati vreme da se sbb standardi i procedure, kao i tehnichki mreza reinzenjeringom uvedu kod ovog operatora dok se ne integrishe konachno u sbb .

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: pega
Date: 11.01.2006. 23:46:13
: "hodac"
Ono shto najvishe volim kod sbb interneta su ti local hub-ovi.

Hey, jel može malo preciznije , interesuje na kom servisu to radi , DC++ ili nešto drugo. Stvarno nisam znao da DC ide i kroz kablovkse, to je super ako ima...

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: hodac
Date: 12.01.2006. 00:04:46
Pa dc++ kako ime kaze , koristi direktnu konekciju, bez posrednika, to znachi da direktno skidash bez nekog drugog servera, i da paket putuje od onog korisnika od koga skidash do tebe, u principu bez posrednika (Naravno ovo nije moguche tako rechi u praksi, jer mora da prodje kroz mreznu infrastrukturu, i naravno ako je korisnik udaljen i kroz josh par stanica) .
Server kod dc++ sluzi , samo da okupi korisnike, izlista file, i brine da kad pronadjesh ono shto te zanima, uputish zahtev tom korisniku za slanje paketa.


Ovo u praksi se sprovod, tako shto svim rahunari u ns sbb mrezi *isto vazi i za bg i josh neke gradove ) , su u lokalu , a i server je POSTAVLJEn u lokalu , sad administratori su namestili da svi paketi u lokalnom ip opsegu putuju sa 512 mb (i slanje i primanje ) i da to ne utiche na pakete koji idu spolja prema  globalnom servisu .

Na istom prinipu radi i torente klijenti, ali ja ga josh ne koristim .
Sad ono shto je bitno, je to je da che neko u Uzicu morati da podigne dc++ server, ili torente server , u saradnji sa sbb , koji che mu dati 1024 specijalno za njega , da bi ov mogucnost mogli da koristite.

Nadam se da sam pojasnio. Sad kontam da che trebati sigurno bar 2 meseca da se sattv predju u sbb (ne mislim na ime, vech na organizaciju, da ispuni te standarde ).

Sad i nove kanale morate chekati, ja na gajbi nemam tv , ali znam da je imalo bar 3-4 kanala sa srpskim titlom, kablovizor mi kaze 11.

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: Pedja
Date: 12.01.2006. 00:35:13
Ma znamo kako to radi sa DC, imamo to na http://wireless.uzice.net

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: Pedja
Date: 12.01.2006. 11:33:50
Iz KDS-a su mi odgovorili da ce nove kanale pustiti najdalje za mesec dana.

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: Pedja
Date: 12.01.2006. 11:36:47
Od 1. januara 2006. i Užice je u SBB mreži!

Od 01. januara 2006. godine, ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji između dosadašnjeg užičkog kablovskog operatora, kompanije SAT TV Meteor i kompa­nije SBB, oko 6.000 užičkih domaćinstava postalo je deo jedinstvene nacionalne kablovske mreže.

Za sada, užičani prate 40 kanala, među kojima su i dva lokalizovana: Discovery i MTV Adria, a u planu je da im se već do proleća obezbede i ostali kanali sa srpskim titlom iz SBB-ove osnovne ponude: Viasat History, Viasat Explorer, Motors TV, National Geographic, TV1000 i BBC Prime. Čim se steknu tehnički uslovi, ponuda će biti proširena i za još tri ekskluzivna lokalizovana tematska kanala: Sport Klub, Film Plus  i Nickelodeon. Prva dva će se emitovati sa srpskim titlom, a treći je dečiji kanal sinhronizovan na srpski jezik.

U Užicu trenutno oko 150 korisnika uživa i u blagodetima kablovskog Interneta, ali su brzine ograničene na 256 Kb/s, u prepaid i flat rate varijanti. U planu je proširenje Internet kapaciteta, tako da će i Internet korisnici u Užicu dobiti iste brzine i opcije koje imaju korisnici SBB kablovskog Interneta u ostalim gradovima.

Implementacija svih predviđenih noviteta zavisi od tehničkog unapređenja mreže koja nameće trenutna ograničenja. Brzina sprovođenja neophodnih radova je uslovljena situacijom na terenu, a SBB-ove tehničke ekipe će učiniti sve da Užice što pre postane ravnopravan član velike SBB-ove kablovske porodice.


http://www.sbb.co.yu/onama/vesti.php#news82

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: Lola
Date: 12.01.2006. 18:44:13
Receno mi je da emitovanje OBN-a pocinje za mesec dana.

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: Top
Date: 12.01.2006. 18:46:56
OBN je bio i na pochetku.. Kada se tek uvodila kablovska .. ali je ukinut ...
Mozemo samo da se nadamo da ce biti bolje kada smo se prikljuchili SBBu.

Subject: SATTV Metoer postao SBB?

By: DJ_Uro_UE
Date: 12.01.2006. 19:17:38
Iskreno se nadam da cje kvalitet kablovske televizije znatno porasti, jer se pracjenje ove sadashnje svelo na svega par kanala... Chekamo, pa cjemo videti smile