Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Podrška Švajcarske opštinama Užice i Kraljevo - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Podrška Švajcarske opštinama Užice i Kraljevo

By: Pedja
Date: 12.06.2006. 20:29:46
http://www.danas.co.yu/20060610/hronika1.html#3

Podrška Švajcarske opštinama Užice i Kraljevo

Završeno pet projekata vrednih 600 hiljada franaka

Beograd - Zahvaljujući podršci Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), kroz Program podrške opštinama (MSP) u Užicu i Kraljevu je realizovano pet važnih projekata iz oblasti infrastrukture, čija je ukupna vrednost 578.000 švajcarskih franaka, od čega je SDC investirao 349.000, dok je ostatak sredstava obezbeđen iz budžeta opština.

Svečanom završetku radova prisustvovali su i ambasador Švajcarske Vilhelm Majer, predstavnici Švajcarske kancelarije za razvoj i saradnju i zvaničnici užičke i kraljevačke opštine.

U Užicu je završena druga faza daljinske kontrole sistema
vodosnabdevanja, izgrađen je rezervoar za vodosnabdevanje "Cerovića brdo" i realizovan projekat daljinske kontrole javne rasvete. Ukupna vrednost projekta je 360.000 švajcarskih franaka, od kojih je SDC investirao 220.000.

U opštini Kraljevo obnovljena je osnovna škola "Olga Milutinović" u selu Godačica i izgrađena sportska hala na planini Goč pored Kraljeva. Od 218.000 švajcarskih franaka, kolika je vrednost projekata, SDC je investirao 129.000.

U. R.