Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Ministar zdravlja u Užicu - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Ministar zdravlja u Užicu

By: Pedja
Date: 28.06.2006. 16:51:57
http://www.danas.co.yu/20060628/hronika1.html#11

Ministar zdravlja u Užicu

MILOSAVLJEVIĆ: Rešićemo stare dugove u zdravstvu

Užice - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević, posetio je užički Zdravstveni centar povodom završetka rekonstrukcije grudnog i internog odeljenja, izgradnje nove vešerice i kotlarnice u ovoj ustanovi. Rekonstrukcija je trajala godinu dana, u okviru investicije čija je ukupna vrednost 3,2 miliona dinara, u kojoj su ranije rekonstruisani interno odeljenje i bolnička kuhinja. Novac je obezbedila Evropska investiciona banka, posredstvom Ministarstva zdravlja i projekta za hitnu obnovu zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Pored Zdravstvenog centra u Užicu ovim programom je obuhvaćeno još 19 bolnica u Srbiji i Institut Torlak u Beogradu, koji se finansira kreditom ove banke u ukupnom iznosu od 50 miliona evra.

Milosavljević je rekao da je "cilj programa o hitnoj obnovi i rekonstrukciji bolnica u Srbiji da se u svim zdravstvenim ustanovama dostigne viši standard i isti uslovi lečenja za sve građane Srbije".

- Ova godina je ključna za srpsko zdravstvo i zbog toga što će primenom novih propisa biti rešeni problemi dugova iz prošlog vremena. Podvući ćemo crtu i platiti neke tuđe dugove, jer ozbiljna država nekada mora da prihvati kontinuitet, velike greške i promašaje. Kao demokratska vlast od 2000. moramo da prihvatimo i te greške i da ih što pre ispravimo, poručio je Milosavljević i istakao da je u domašim zdravstvenim ustanovama "vidljivo vraćanje dostojanstva i pacijenata i zdravstvenih radnika".

Na pitanje novinara, ministar Milosavljević je saopštio da njegova poseta Užicu i ovoj ustanovi, nema nikakve veza sa izbornom kampanjom za predsednika užičke opštine.

N. Kovačević