Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Uzicko leto - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Uzicko leto

By: Pedja
Date: 12.07.2006. 17:34:49
http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?belong=&IDNews=154989

'UŽIČKO LETO'

KULTURA - Sreda, Jul 12, 2006 10:26  RTS

Tromesečna manifestacija sadržaja iz kulture 'Užičko leto', za koje je opština izdvojila 1,2 miliona dinara, počela je sinoć na gradskoj plaži kod Stare hidrocentrale recitalom Kruševačkog narodnog pozorista 'Svet zna ko je Tesla'.

U Užicu će tokom jula gostovati i pozorište iz Aleksinca sa Stanovićevom 'Koštanom', a predvidjeni su koncerti grupe 'Intermeco', nastup užičkih gitarista, koncert Nenada Jovićevića, kantautora iz Novog Sada, kao i gostovanje nekih afirmisanih muzičkih grupa.

Na gradskom trgu, gde se uglavnom orhanizuju letnje priredbe, nastupiće tokom avgusta trubači Dejana Petrovića na memorijalnom koncertu 'Mićo Petrović, kao i članovi Plesng kluba 'Rio', a predvidjeno je i učešshe KUD 'Prvi partizan' i ansambla 'Vlaška' iz Mladenovca.

U programu 'Užickog leta', pored koncerta Đordja Vasića i nastupa glumca Petra Božovića sa 'Besedama Vladike Nikolaja', planirani su i programi za najmladje u vidu slikarskih radionica i sportskih takmičenja.

Biće takodje organizovan i 'Letnji bioskop' kako bi Užičani mogli da vide flmove koje su propustili zbog renoviranja jedinog bioskopa u tom gradu.