Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Uzicki gutac nozeva - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: Pedja
Date: 02.08.2006. 11:21:06
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/VE06080101.shtml

U želucu pacijenta hirurzi našli zbirku metalnih predmeta

Gutao noževe, kašike, eksere...

UŽICE - Iz želuca i debelog creva mlađeg pacijenta iz užičkog kraja, hirurzi Bolnice u Užicu izvadili su ovih dana, posle veoma komplikovane i duge, ali uspešne operacije, neverovatnu zbirku metalnih predmeta, koje je ovaj pacijent gutao kod kuće. Među izvađenim predmetima su nož dugačak dvadesetak santimetara, metalna kašika, ekseri "dvanaestice"... Posle operacije, pacijent se, kako saznajemo, uspešno oporavlja u užičkoj Bolnici.Komplikovanu operaciju obavili su hirurzi dr Maja Gulan, dr Tihomir Porubović i dr Vlade Bogdanović, koji su bili ne malo iznenađeni kada su najpre na rendgenskom snimku pacijenta videli čitav arsenal metalnih predmeta u želucu i debelom crevu.

Kad su na hirurškom stolu otvorili pacijenta, iznenađenje je bilo potpuno.

- Dešavalo se i do sada da pacijenti slučajno ili namerno progutaju neki predmet, ali nismo zapamtili da iz tela nekog pacijenta izvadimo ovoliko predmeta. Kada smo ga otvorili, ostali smo zapreptašćeni. Unutra, bilo je svega, kašika, eksera, delova štipaljki, jedan veliki nož. Kompletna hirurška ekipa, moje kolege i ja, uspešno smo obavili operaciju i pacijent je sada dobro - kaže dr Maja Gulan.

Lekare užičke Bolnice posebno je iznenadila činjenica da pacijentu koji je progutao sve ove predmete ni želudac ni debelo crevo nisu znatnije oštećeni.
Inače, pacijent u čijem su stomaku nađeni silni metalni predmeti u bolnicu je primljen pošto je jedan od njegovih bliskih srodnika došao u bolnicu i ispričao da ovaj pacijent, kada je nervozan, guta sve što stigne.

Z. Š.

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: Pedja
Date: 02.08.2006. 11:23:43
http://www.blic.co.yu/danas/broj/strane/hronika.htm

Nesvakidašnja operacija u Užicu

Pacijentu iz želuca izvađen veliki nož

UŽICE - U operacionoj sali užičke bolnice pre nekoliko dana uspešno je izveden nesvakidašnji hirurški zahvat. Tročlana ekipa hirurga bila je zaprepašćena kada je na rendgenskom snimku pacijenta Ž.T. (23) iz okoline Užica videla nekoliko velikih metalnih i plastičnih predmeta, među kojima i nož dugačak 20 centimetara, koje je ovaj progutao.
Pacijenta, inače nervno obolelu osobu, doveo je u bolnicu otac i prijavio da je njegov sin u napadima nervoze progutao nekoliko predmeta.Doktori Maja Gulan, Tihomir Porubović i Vlade Burzanović izvadili su iz utrobe Ž.T. osim noža i više eksera dugih 12 centimetara, metalnu kašiku, štipaljke, hemijsku olovku. Svi predmeti nađeni su u želucu i u početnom delu debelog creva. Komplikovana operacija uspešno je izvedena i pacijent se, prema rečima dr Maje Gulan, sada uspešno oporavlja na hirurškom odeljenju. U postoperativnom procesu Ž.T. nije imao problema i, kako kažu u bolnici, za koji dan će na kućno lečenje.- Bili smo zaprepašćeni kada smo otvorili pacijenta. Iako je sve ovo progutao, njegov želudac i debelo crevo nisu znatnije oštećeni - rekla je dr Maja Gulan, objašnjavajući da je Ž.T. sve gutao u trenucima lošeg psihičkog stanja.

I do sada se dešavalo da užičkih hiruzi na operacionom stolu imaju pacijenta koji je slučajno ili namerno progutao neke predmete, ali ovakav slučaj je nezabeležen.

V. Lojanica

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: DJ_Uro_UE
Date: 02.08.2006. 11:35:04
Chitao sam o ovome jutros, lik je izuzetan ali stvarno!

Sve i nekako, ali onaj reckasti noz.... Chudi me da ga nije izbushio...

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: jelenica_ue
Date: 02.08.2006. 12:01:53
kakav lik , kad je nervozan pojede noz  :-o

e svashta chovek chuje ...

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: Ivan[TS]
Date: 02.08.2006. 12:11:39
au cuo sam za onog japanca sto jede motornu mast ali ovaj je vrh...

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: Peekaboo
Date: 02.08.2006. 12:41:32
To je neki poremecaj u glavi....bolje da je gutao "exere" Tongue

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: Andragon
Date: 02.08.2006. 13:01:15
Ja Sam cuo da taj decko ima neku bolest e sad sam zaboravio,uglavnom stavlja se neshto hladno da proguta,ali ovo sto je on uradio svaka cast Cheesy

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: Top
Date: 02.08.2006. 14:35:19
Eh .. da ja mogu kada sam nervozan da progutam sve shto mi padne pod ruku.
Mozda bih postao kanibal Cheesy

Inache lik je neverovatan. Aj eksere, delove shtipaljke .. ali onoliki noz to mi nikako ne ulazi u glavu.

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: Srdjan
Date: 02.08.2006. 14:37:53
omg
 :-o

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: jjeelleennaa
Date: 02.08.2006. 15:47:53
Mozda je decko imao nedostatak gvozdja pa je sve redom gutao :?:

Subject: Uzicki gutac nozeva

By: PSY-GIRL
Date: 02.08.2006. 16:52:12
Ja mislim da ovo nije tacno i da je nemoguce da covek proguta noz ili kasiku a da ne bude posledica!Tako da ne verujem u ovo...