Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica

By: Pedja
Date: 28.09.2006. 10:52:39
http://www.danas.co.yu/20060925/vojvodina1.html#8

Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica

Vrednost radova oko 17 miliona dinara

Užice - U oktobru bi trebalo da počne sanacija lokacije na kojoj je nekada bila glavna gradska pošta, a koja je srušena 1999. godine tokom NATO bombardovanja. Dogovor o početku radova postigli su predsednik užičke opštine Tihomir Petković sa predstavnicima Ministarstva za kapitalne investicije i JP PTT Srbija. Radovi koji bi trebalo da budu završeni do početka zime, procenjeni su na oko 17 miliona dinara, a taj iznos, prema najavama, trebalo bi da obezbedi JP PTT Srbija.

Petković je podsetio da je prema ranijem dogovoru opština bila spremna da se odrekne ove lokacije, ukoliko pošta u prihvatljivom roku na tom prostoru izgradi savremeni poslovno-stambeni centar. - Dogovorili smo se da ubrzamo postupak, jer sanacija podrazumeva i izgradnju potpornih zidova. Pre mesec dana potpisali smo protokol kojim bi opština Užice i PTT Srbija zajednički finansirali ovaj porjekat, sa po 8,5 miliona dinara, ali pokušavamo da to izmenimo, tako da PTT Srbija sve to isfinansira, uz garancije da će gradnja objekta početi vrlo brzo, a da opština zauzvrat odustane od zahteva da joj pripadne ta lokacija - objasnio je Petković i dodao da postoje garancije Ministarstva za kapitalne investicije i uprave PTT Srbije da će ubrzo početi izgradnja tog objekta.

Bratislav Blagojević, pomoćnik ministra za kapitalne investicije, ističe da su pregovori intenzivirani i da će PTT svoje obaveze ispuniti. - PTT će napraviti objekat u kojem će zauzeti oko 30 odsto površine, a ostatak će biti komercijalizovan. Pre šest meseci PTT Srbija nije mogla da finansira ceo projekat sanacije, ali pošto je Mobtel prodat, PTT je napunio malo svoju kasu i potencijalno je spreman da finansira ovaj objekat, poručio je Blagojević, ističući da bi ukoliko se dogovor postigne gradnja trebalo da počne na proleće.

Inače, zgrada glavne pošte u Užicu srušena je 1999. godine u NATO bombardovanju. Naziv Mrkonjića bara lokacija je dobila godinu dana kasnije, prilikom obeležavanja godišnjice od NATO bombardovanja, kada su čelnici tadašnje vlasti SPS i JUL, nad ruševinama stare, obećali da će u rekordnom roku izgraditi novu i lepšu poštu, ali to nije realizovano. Obećanje o gradnji nove pošte nisu ispunili ni ministri ondašnjeg DOS, a ta lokacija u međuvremenu je postala ruglo u centru grada i potencijalno izvorište zaraze. Da je pretila i druga vrsta opasnosti, ukazuje i činjenica da se početkom avgusta ove godine, tokom slabijeg zemljotresa, pojavilo i klizište, što je bilo upozorenje o hitnosti sanacije tog terena.

Nenad Kovačević

Subject: Odg: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica

By: Kenny
Date: 28.09.2006. 20:00:52
da se i to vec jednom zavrsi.. bruka za nas, tolke godine u sred grada mocvara.. uzas

Subject: Odg: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica

By: Ainhoa
Date: 30.09.2006. 00:12:18
Ma ni ne moraju da grade nista, samo nek zatrpaju onu rupu... onoj dzungli jos samo Darvin fali.

Subject: Odg: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica

By: Andragon
Date: 30.09.2006. 07:46:22
: Ainhoa  30.09.2006. 00:12:18
Ma ni ne moraju da grade nista, samo nek zatrpaju onu rupu... onoj dzungli jos samo Darvin fali.
LoL smile Slazem se sa tobom Ainhoa smile nek je samo zatrpaju....

Subject: Odg: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica

By: No7or1ousSh4dow
Date: 30.09.2006. 10:41:06
Ma ni od toga nece biti nista, mozda samo krenu nesto da rade nekih mesec dana, i batalice to....


Subject: Odg: Počinje sanacija Mrkonjića bare u centru Užica

By: Iva_smiley
Date: 30.09.2006. 11:32:24
Ja mislim da ce odraditi taj posao......
........jer ona bara ima (ako vec nije) da nam, pu-pu, donese neke infekcije  Shocked