Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Uzicu nedostaje jedan lep park - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Uzicu nedostaje jedan lep park

By: Pedja
Date: 28.10.2006. 08:32:12
Nije Užice loše sređeno ali ovako nešto mu nedostaje. Umesto mešavine travnjaka i betona (vise betona nego travnjaka) i ponekog drveta i bezličnog žbunja kojima smo okruzeni, vise bih voleo da vidim ovako nešto - pravu botaničku baštu, raznovrsno drveće, dosta hladovine i klupice na svakom koraku.

Nekako nam je grad mnogo go. Pogledajte smao korito Đetinje. Uloženo je mnogo truda i obale su sređene (ne sasvim ali su radovi u toku) ali gole. Uređene obale reke su nam ponuđene kao jedno veliko šetalište, ali da li je to tako? Obale su go beton, kamene podzide i malo trave. Ispod ova dva-tri preostala mosta pristojan čovek ne voli baš da zađe s obzirom da su to mesta koja više imaju ulogu javnog toaleta nego šetališta.

Nigde nema ni drvceta ni žbuna, a između kamenja u podzidama ižđikljala je trava. Leti teško da će neko tu da šeta kada upekne, jer hlada nema nigde a ni da se malo sedne i odmori. Ne treba pominjati nedostatak pešačkih mostova koji praktično šetalište čine delom neupotrebljivim jer ne možete da pređete sa jedne strane na drugu.

Kako bi bilo kada bi smo ovakve prizore imali u svom gradu.znate li gde je ovo? Vrnjačka banja. Ogroman park, ma ne park, botanička bašta. Na svakom koraku je nešto novo, drugačije biljke, neobično žbunje i drveće, kao da stalno prelazite iz jednog u drugi, potpuno drugačiji park. A klupice su na svakom koraku, tako da uvek možete negde da sednete i uživate.

Meni nije teško da zamislim sličan krajolik duže cele obale Đetinje od Velikog parka pa sve do kraja Plaže i što da ne, do Turice, kako je neko planirao da proširi užičku parkovsku zonu.

Subject: Odg: Uzicu nedostaje jedan lep park

By: DJ_Uro_UE
Date: 28.10.2006. 11:23:07
Sve je to lepo, prvo treba da se nabaci 100 hektara ravnice u ovu rupchagu, pa bi mozda i postojao ovakav park, a ovako, teshko boga mi.

Subject: Odg: Uzicu nedostaje jedan lep park

By: Top
Date: 29.10.2006. 06:52:24
Pedja, u potpunosti se slazem sa tobom. Napravili su nam shetalishte pored reke koje nema ni jednu klupicu na putu do plaze..a da ne pricham o nekkakvim biljkama i hladu.
Samo zamislite...zar ne bi bilo lepo duz celog shetalishta, sa obe strane da budu klupice na svakih 20-30m, lampionchici...2-3 mostica drvena, chisto da neko moze da promeni malko stranu na putu za plazu..i naravno kante na svakih 10 m. Dzaba njima ono shetalishte ako ce se za mesec dana napuniti smecem. Definitivno su trebali ono malko drugachije da osmisle i da u projekat ukljuche i ove lampione i klupice shto sam pomenuo. A i kakko bi po koja lipica dobro doshla, chisto da zamirishe i napravi hlada kada upeche zvezda !
Ma primetio sam da sve shto napravimo...samo ga onako sklepamo, chisto onako da se to vidi i da se zove da imamo to... U ovom sluchaju shetalishte. A to, kako izgleda...nikoga nije briga.
Ne znam ko je radio projekat za ovo shetalishte (ako ga uopshte i ima), ali definitivno je trebao neko malko mashtovitiji da dobije taj zadatak.

Subject: Odg: Uzicu nedostaje jedan lep park

By: Pedja
Date: 29.10.2006. 09:50:51
Upravo sam na to mislio Tope. Ne treba za to mnogo rostora, samo treba iskoristiti postojeci. J amogu da zmaislim kako bi izgledalo krito Djetinej kada ne bi bila gola obala od kamena i trave vec posumljeno, pozbunjeno i poklupicano uz neizostavne svetiljke i kante za otpatke rustickog izgleda.

Subject: Odg: Uzicu nedostaje jedan lep park

By: DJ_Uro_UE
Date: 29.10.2006. 11:54:46
Verovatno su mislili da to sklope chisto da se vidi da su neshto uradili, ne misleci na kvalitet tog rada. Uostalom, kod nas se tako uvek radi > bitno je da se uradi, a kako ce izgledati, jbg... Sve je zapushteno, samo pogledam plazu i sve mi je jasno... Sva je izbledela, ni jedna boja na plazi nije sveza, iz godine u godinu je sve ruznija i prljavija, mentoli izvaljuju klupice, razbijaju flashe.... jbg....