Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Stanari užičkog solitera u Topličkoj cvokoću od zime - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Stanari užičkog solitera u Topličkoj cvokoću od zime

By: Pedja
Date: 10.11.2006. 12:25:31
http://www.blic.co.yu/blic/danas/broj/strane/srbija.htm#4

Stanari užičkog solitera cvokoću od zime

Sprat po sprat ostaje bez grejanja

UŽICE - Stanari na višim spratovima zgrade u Topličkoj broj jedan ovih dana cvokoću od zime zbog kvara na sistemu za grejanje u ovom objektu.

Dok oni željno čekaju ekipe JKP „Toplota“ da saniraju havariju, njihove komšije sa nižih etaža, čiji su stanovi još uvek topli, strahuju da i njih uskoro može zadesiti ista sudbina.

Problemi sa grejanjem u ovoj desetospratnici, pričaju njeni žitelji, počeli su prvog dana novembra, kada su bez grejanja ostali stanovi na devetom i desetom spratu.

- Najpre smo hladnih radijatora ostali mi na vrhu zgrade. Obavestili smo „Toplotu“ o tome, a oni su obećali da će brzo intervenisati. Međutim, pošto nadležni nisu došli da rešavaju našu muku, kvar na sistemu se proširio pa su bez grejanja ostali i susedi na šestom, sedmom i osmom, dok su na petom spratu radijatori mlaki. U stanovima na nižim etažama ne može da se živi od vrućine, ali kako zgrada postepeno ostaje bez grejanja, i njihovi stanari nisu bezbrižni - rekla je juče za „Blic“ Vera Ristanović, stanovnik solitera u Topličkoj.

Kivna je naša sagovornica, kako kaže, na čelnike „Toplote“ koji su izjavili da spremno dočekuju grejnu sezonu.

- Ogorčena sam što je opština odobrila „Toploti“ pre par dana da poveća cenu grejanja. Od hladnoće ne možemo ni da se okupamo. Bar da hoće da nam kažu kada će kvar biti otklonjen… Ovako nam ostaje da čekamo da se odgovorni smiluju - kaže Vera Ristanović.

- Plaćamo grejanje skoro pet hiljada dinara svakog meseca, a moramo da uključimo kvarcnu grejalicu. Više nas pogađa taj nemar nadležnih nego temperature koje su još podnošljive. U debelom problemu tek ćemo biti za koji dan kada bude još hladnije - kaže Ljiljana Petronijević.

Jovan Ćeranić, šef proizvodnje u JKP „Toplota“, kazao je da su žitelji zgrade u Topličkoj preuveličali problem sa kojim su suočeni. On kaže da su radijatori hladni samo u nekoliko stanova u potkrovnom delu tog stambenog objekta, te da nije istina da su šesti, sedmi i osmi sprat ostali bez grejanja.

- Došlo je do pucanja toplovodne cevi, stare između 20 i 30 godina, koja vodi ka Topličkoj i Cerskoj ulici. Zbog toga pritisak na mreži ne može da stigne do potkrovnih stanova. Trudimo se da nađemo mesto na cevovodu gde je došlo do curenje i obećavamo da će kvar biti otklonjen u najkraćem mogućem roku - objasnio je Ćeranić.

V. Lojanica

Subject: Odg: Stanari užičkog solitera u Topličkoj cvokoću od zime

By: maler
Date: 23.12.2007. 01:46:22
Toplička je opet hladna. Ja se smrzavam. Danas smo potpisivali peticiju u znak protesta.
Stvarno nema smisla. Tolike pare dajemo SVAKOG meseca za grejanje, a kad dođe zima smrzavamo se.

Subject: Odg: Stanari užičkog solitera u Topličkoj cvokoću od zime

By: Pedja
Date: 23.12.2007. 02:25:10
Koliko znam, kada vam ne radi grejanje, ne treba da placate. Milsim da treba da se podnese neki zahtev da umanje racun za ono vreme kada nisu grejali.

Subject: Odg: Stanari užičkog solitera u Topličkoj cvokoću od zime

By: maler
Date: 23.12.2007. 12:34:30
Dobra ideja. Baš me zanima kako to funkcioniše u praksi jer mi cele godine plaćamo da bi se grejali 3-4 meseca. Ako tokom zimskih meseci ne radi grejanje za koliko će nam umanjiti račun?
Situaciju komplikuje to što ne mogu da kažem da grejanje ne radi. Radijatori su mlaki (otprilike 38°C).
"Podgrejao" sam ovu temu da bih video ima li još ljudi u gradu koji nisu zadovoljni centralnim grejanjem, jer sudeći po glasinama koje čujem ovaj problem je rasprostranjen po celom gradu. Zato slobodno se javljajte ako niste zadovoljni radom Toplote.

Subject: Odg: Stanari užičkog solitera u Topličkoj cvokoću od zime

By: Pedja
Date: 23.12.2007. 18:30:36
Propisano je kolika treba da bude temparatura u stanovima grejnoj sezoni. Ako je grejanej lose, i temperatura je niza, onda mislim daimate pravo da budete oslobodjeni placanja grejanja. Milsim da je najniza dozvolejna temperatura 19 C.

Umesto da meris temperaturu radijatora, meri temperaturu u prostorijama i to tam ogde je najtoplije, i to ce ti biti pokazatelj da li mozes da se zalis na grejanje.

Inace, ja imam etazno grejanje, temperatura vode je oko 30 C a temperatura u stanu je oko 22 C.

Subject: Odg: Stanari užičkog solitera u Topličkoj cvokoću od zime

By: maler
Date: 23.12.2007. 22:37:39
Meni je tokom dana 13-14°C, a noću se mrznem. Već sam se razboleo.
Izgleda da ova situacija traje od prošle godine, tj. problemi su počeli u doba navedenog članka iz Blica, a ranije je grejanje bilo super.

Subject: Odg: Stanari užičkog solitera u Topličkoj cvokoću od zime

By: maler
Date: 30.12.2007. 02:57:50
Popravili su kvar. Poslednja dva dana grejanje je pristojno. Nadam se da će tako biti i dalje.