Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : „Nindža policajac“ u patroli - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: „Nindža policajac“ u patroli

By: Pedja
Date: 13.11.2006. 15:03:37
http://www.blic.co.yu/blic/danas/broj/strane/srbija.htm#7

Neobičan čuvar reda na užičkim ulicama

„Nindža policajac“ u patroli

UŽICE - Užičkim ulicama patrolira „nindža policajac“. On, doduše, ne nosi crni kombinezon i masku, već u policijskoj uniformi odgovorno obavlja redovne zadatke. Reč je o Radu Vasoviću (19), službeniku Policijske uprave Užice, vicešampionu Balkana u džijudžicu veštini.

Vasović iz Lunovog Sela, na prvi pogled je običan policajac. Samo, Rade se od ostalih kolega razlikuje po tome što mnogo bolje zna da bije, ali drevnu istočnjačku veštinu ne primenjuje na poslu u službenoj uniformi, već u kimonu u borilačkoj areni.

- Nosilac sam crnog pojasa prvi dan. Na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu u Bukureštu nastupao sam za džijudžicu reprezentaciju Srbije i osvojio srebrnu medalju - priča za „Blic“ Rade Vasović.

Džijudžicu zanat Rade je ispekao u Sremskoj Kamenici, na redovnom školovanju. Lekcije iz borilačkih veština nikada do sada nije primenio na poslu, jer, kaže, to ne dozvoljava policijska etika, barem u situacijama u kojima se do sada nalazio.

Mladog Vasovića u uniformi znaju kao profesionalca, u kimonu na parteru kao opasnog fajtera, a u rodnom selu cene ga kao vrednog i dobrog komšiju.

Šansu da borilačko umeće na parteru ponovo pokaže, i to u elitnoj konkurenciji, on će imati krajem novembra, kada se u Roterdamu održava svetska smotra džijudžicu majstora.

- Pitanje je da li ću uopšte nastupiti na Svetskom prvenstvu, s obzirom na to da nemam ozbiljnog finansijera. U Bukurešt sam putovao o trošku policijskog sindikata, jednog sponzora koji mi je pomogao, roditelja i para iz dozvoljenog minusa - priča Rade Vasović.

Poverio nam se ovaj mladić da je pet puta kucao na vrata opštine u pokušaju da mu neko od lokalnih prvaka izađe u susret i obezbedi bar deo potrebnih sredstava za Balkanijadu. Slaba vajda, niko ga nije udostojio ni da ga sasluša. Ipak, za Balkanijadu se pripremao.

- Trčao sam do iznemoglosti i sparingovao u prazno. Cepao sam drva, prenosio seno, radio u vrtu, obavljao kućne poslove. Nije me sramota da ovo pričam, ja sam dete sa sela i toga se ne stidim - iskren je užički „nindža policajac“.

V. Lojanica

Subject: Odg: „Nindža policajac“ u patroli

By: Kenny
Date: 14.11.2006. 00:43:57
hehe, moj rodjak Wink