Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : Užički Zdravstveni centar dobio novi skener - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Užički Zdravstveni centar dobio novi skener

By: Pedja
Date: 28.12.2006. 12:32:42
http://www.danas.co.yu/20061228/hronika4.html#1

Užički Zdravstveni centar dobio novi skener

Užice - Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Nevena Karanović pustila je u rad novi skener u užičkoj bolnici, za čiju je nabavku, u okviru projekta modernizacije zdravstvenih ustanova, ovo Ministarstvo obezbedilo 500 hiljada evra.

Novi skener, kako je rekao dr Dragić Jezdić, načelnik rendgen - službe, omogućiće kvalitetniju dijagnostiku, ali i skratiti vreme čekanja pacijenata na preglede, koji su na taj pregled čekali i do mesec i po dana. On je objasnio da je u pitanju savremeni aparat vrhunske tehnologije, sa dobrim softverom i neograničenim brojem pregleda i da je veoma važan za ceo zdravstveni sistem Zlatiborskog okruga. Dr Jezdić je istako da je skener potrebno kompletirati sa dodatnom opremom, takozvanom "baznom stanicom", kako bi bio efikasniji.

- Posle kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, Zdravstveni centar u Užicu je peti po veličini u Srbiji, sa svojih 970 postelja i dvanaest domova zdravlja i pokriva veliko područje. Novi skener predstavlja značajan pomak u dijagnostici, a pacijenti neće više morati da se upućuju u kliničke centre u Beograd i Kragujevac - rekla je Nevena Karanović, podsećajući da je za godinu i po u užičku bolnicu uloženo više od 3,2 miliona evra, najavljujući da će krajem januara ova ustanova dobiti novi i savremeni rendgen - aparat, čiju će kupovinu takođe finansirati Ministarstvo zdravlja.

Ona je istakla da su plate zaposlenima u zdravstvu povećane za 40 odsto, a samo u novembru ove godine za 23 odsto. - Mislim da više nema onoga ko može da kaže da je nezadovoljan svojom platom, da nema čime da radi ili da nema uslove za rad - poručila je Karanovićka.

N. Kovačević

Subject: Odg: Užički Zdravstveni centar dobio novi skener

By: shadow
Date: 28.12.2006. 16:02:33
Hah to je glupost. Sve je to lepo kad ministri govore, ali realnost je i kad su prosli put dobili onu magnetnu rezonancu, sta li vec, da su pokvarili aparat i da su slali bolesnike svojim pajtosima u bg da cekaju red ili da "podmazu" da bi stigli na red. Moze i svaka ambulanta da ima svoj skener ako dokroti nisu voljni da rade i ako su navikli na "jos"!

Subject: Odg: Užički Zdravstveni centar dobio novi skener

By: knezofil
Date: 28.12.2006. 18:08:05
jesi ti siguran da je uzice dobilo uredjaj za magnetnu rezonancu?? Nesto ne verujem u to... mozda gresim... ali, to se granici sa naucnom fantastikom sto se tice provincijalskih bolnica