Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Naše Užice (see the full version of Naše Užice)
Oreska - Užice : DELTA MAXI NA ALEKSICA MOSTU - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: DELTA MAXI NA ALEKSICA MOSTU

By: maruska
Date: 11.03.2007. 04:59:19
STA MISLITE KADA CE SE OTVORITI NJIHOV MARKET? I KADA CE POCETI DA PRIMAJU RADNIKE?

Subject: Odg: DELTA MAXI NA ALEKSICA MOSTU

By: Peekaboo
Date: 16.03.2007. 00:42:33
Mislim da im je glup potez da otvore Maxi na onoj lokaciji....i uopste neki market. Kod nas sta god se otvori je promasaj jer se zatvori za mesec-dva. A za Maxi treba parking koga na Aleksica Mostu nema!

Subject: Odg: DELTA MAXI NA ALEKSICA MOSTU

By: fon Manštajn
Date: 16.03.2007. 12:51:11
ma to ce biti obicni drakstor, a i ne moze sve u centra od 300 kvadratnih metara da stane... Sad  gledam one jednike u prizemlju zgrade preko puta, sto su videli sunca videli su...

Subject: Odg: DELTA MAXI NA ALEKSICA MOSTU

By: fon Manštajn
Date: 31.03.2007. 10:10:26
Кућа са погледом на дисконт


Законски акти не предвиђају право на поглед, тврди општински шеф за урбанизам Миланко Вукотић  
 Ужице – Да ли мора баш овако близу, питају се ових дана станари вишеспратнице у Улици Ужичке републике у Ужицу, крај које се последњих месеци подиже нова пословна зграда, будући „Макси дисконт”. И докле ће градити увис, додају, забринути што им тај објекат почиње да заклања прозоре, а нико њих, власнике станова, ништа не пита.
У таквом невеселом расположењу обратили су нам се ових дана, с молбом да се на надлежном месту распитамо, и о томе јавност упознамо. Кажу, већ пола године у овом делу града, на Алексића мосту, прави се нови објекат, чији је званични инвеститор „Ентеко д.о.о. Ужице”, а надзор обавља „Делта инвест” из Београда. Мало помало, грађевина се „дигла” под саме прозоре, здање сасвим пришло суседној вишеспратници. А још ни кров није урађен.

– Хоће тим објектом прозоре да нам затворе, четири стана на првом спрату су на удару, одавде више нема погледа на град – жали нам се Слађана Вукотић, једна од оних станара крај чијег прозора ниче „Макси дисконт”. – Бринемо шта ће тек бити кад кров направе, кад је сада овако. Нас 17 станара у згради потписали смо захтев да се ово размотри, да нас надлежне службе заштите. Ево, питају нас људи у граду да ли смо добили дебеле паре од ових што граде кад смо дозволили да нам видик и светлост затварају. Не схватају да нас нико и не пита нити уважава.

За подсећање, овај простор Алексића моста дуго година био је потпуно неуређен, као неки дивљи паркинг, и многи су се обрадовали кад је овде, на доброј градској локацији, почела градња једног „Делтиног” објекта. Тим више, јер граду недостаје мегамаркет управо таквог типа. Али, добра идеја каткад може имати и какву лошу страну.

Зато, питали смо најпре у ужичкој грађевинској инспекцији како је могуће да се овако нешто дешава, да здање превише прилази туђим прозорима, и добили одговор да инвеститор има уредну грађевинску дозволу, тако да је ту за инспекцију све јасно. Онда смо у Одељењу за урбанизам СО Ужице размотрили детаље овог проблема. Дозвола, тамо су нам рекли, постоји тако што је предвиђено да висина крова новог објекта буде у висини дна прозора суседне вишеспратнице.

– Ми смо – каже за „Политику” шеф одсека за урбанизам и планирање Миланко Вукотић – објаснили станарима са првог спрата, који су и код нас долазили, да ова арматура која избија из носећих зидова не значи да ће њоме бити настављена градња. Нема даље градње увис на том делу и прозори неће бити угрожени – категоричан је Вукотић, који даље објашњава:

– Арматура мора да се повије у кровни венац. Морам ипак да нагласим да је непосредно уз вишеспратницу само један угао тог новог великог објекта, са две надземне етаже, и у овом случају законом предвиђена удаљеност нове грађевине од постојеће је задовољена. Али, као служба ником не можемо да гарантујемо право на поглед, јер законски акти то не предвиђају.

Намера је да крајем јуна ове године „Макси дисконт” у Ужицу буде отворен. Дотле, ваљда ће бити разрешено питање због кога брину станари зграде у Улици Ужичке републике.


Б. Пејовић
[објављено: 31.03.2007.]  


http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=23989