Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Sevojno (see the full version of Sevojno)
Oreska - Užice : Biznis inkubator u Sevojnu - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Biznis inkubator u Sevojnu

By: Pedja
Date: 13.03.2007. 16:58:30
http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?belong=&IDNews=179929

UGOVOR O IZGRADNJI BIZNIS-INKUBATOR CENTRA U SEVOJNU

EKONOMIJA - PRIVREDA - Ponedeljak, Mart 12, 2007 17:21

U Beogradu je potpisan ugovor o izgradnji Biznis-inkubator centra u industrijskog zoni Sevojna, kao deo strateškog razvoja toga kraja, saopštila je Informativna služba Skupštine opštine Užice.

Izgradnja Biznis inkubatora, kako se navodi u saopštenju, trajaće 120 dana, a ukupna vrednost projekta je 52 miliona dinara, od čega je 36 miliona obezbeđeno iz Nacionalnog investicionog plana, dok će ostatak izdvojiti opštinski budžet.

Biznis-inkubator centar, koji je deo strateškog plana razvoja opštine Užice, namenjen je razvoju preduzetništva malih i srednjih preduzeća, koja nameravaju tu da započnu proizvodnju.

Subject: Odg: Biznis inkubator u Sevojnu

By: Pedja
Date: 08.12.2008. 15:39:15
http://www.danas.rs/vesti/srbija/konkretna_pomoc_uzickim_preduzetnicima.73.html?news_id=147318

Biznis inkubator centar u Sevojnu

Konkretna pomoć užičkim preduzetnicima


Konkurs za korišćenje poslovnog prostora u Biznis inkubator centru u Sevojnu, čija je izgradnja u završnoj fazi, biće raspisan najverovatnije krajem decembra, a prvi korisnici useliće se u martu naredne godine.

Osnivači tog centra koji raspolaže poslovnom zgradom od 1.600 kvadratnih metara su grad Užice i Regionalna razvojna agencija Zlatibor. U njegovu izgradnju Ministarstvo privrede, grad Užice, USAID i NIP su, tokom poslednje dve godine , uložili oko milion evra.

Budućim korisnicima se nudi da, najduže četiri godine i po povlašćenim cenama, koriste tzv. gnezda, odnosno poslovne prostore od 23 do 115 kvadratnih metara, s ciljem da razviju svoj biznis i osposobe se za samostalno poslovanje.

Branko Bešević, predsednik komisije za prijem korisnika, objasnio je da se na konkurs mogu prijaviti firme koje su osnovane 2006. i 2007. godine, kao i one koje budu registrovane do 1. aprila naredne godine.

- Prvenstvo u dodeli poslovnog prostora imaće proizvodne firme, kao i one koje nude intelektualne usluge, a osnovni kriterijumi biće njihovi biznis planovi i preduzetnički duh - istakao je Bešević, posebno istakavši da je to prva konkretna pomoćpreduzetnicima u gradu.

Branka Bogdanović, v.d. direktora Biznis inkubator centra, najavila je besplatnu obuku i edukaciju za preduzetnike koji nameravaju da se prijave na konkurs, a to mogu da učine u odeljenju za lokalno-ekonomski razvoj u Skupštini grada.

Slavko Lukić, predsednik Udruženja preduzetnika Užica, istakao je da vlast mora da bude odgovorna za privredni razvoj i stopu nezaposlenosti, te da bi trebalo da podstiče preduzetništvo i u narednoj godini. On je naveo dobar primer Nemačke, koja poseduje najviše takvih inkubatora u Evropi, za koje je dobijala finansijsku podršku EU.

 
Autor: N. Kovačević