Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Muzika (see the full version of Muzika)
Oreska - Užice : NOVA MUZICKA IZDANJA, prijavite najnovija muzicka izdanja - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 123

Subject: NOVA MUZICKA IZDANJA, prijavite najnovija muzicka izdanja

By: Lina
Date: 19.03.2007. 16:57:54
Svrha ovoe teme je da se dnevno unose informacije o najnovim muzickim izdanjima.
Ako ste videli reklamu nekog novog albuma ili na bilo koji nacin znate da je neko novo muzicko izdanje u prodaji molim vas prijavite !
Budite sto kraci ali sto tacniji  u opisu.
Sve vrste muzike su dobrodosle: Domaca, strana itd.

Subject: Odg: NOVA MUZICKA IZDANJA, prijavite najnovija muzicka izdanja

By: Lina
Date: 20.03.2007. 00:50:28
Elem,

Licencno izdanje novog albuma zagrebačke grupe "Hladno pivo" pod nazivom "Knjiga žalbe" pojavilo se u prodaji u Srbiji danas.
Novi album sa 12 pesama producirao je Deniken, stari saradnik "Hladnog piva", ali je bend odlučio da završni mastering u Sjedinjenim Državama poveri Bredu Blekvudu (Brad Blackwood), poznatom po saradnji sa "ZZ Top" i gotik senzacijom "Evanescence".

Lista pesama:

1. Couvert
2. Carstvo pasea
3. Nije sve tako sivo
4. Superman
5. Planeta
6. Ranjeni i ludi
7. Biološki sat
8. Kaže stari šta nam fali
9. Konobar
10. Sreća
11. Pitala si me
12. Džepni bo

By: gorillaz
Date: 20.03.2007. 11:30:55
Ja sam nesh na netu gledao o novom albumu Guns and Roses koji treba u maju da izadje na trzhishte .... mada su me sa proshlim (da nazovemo) "albumom" totalno razlocharali jer nema ni trunke nekadashnjih guns-a .. ko zna ... mozhda novi album bude pozitivno iznenadjenje Wink

By: Vlad Dracul
Date: 20.03.2007. 11:55:11
: gorillaz  20.03.2007. 11:30:55
Ja sam nesh na netu gledao o novom albumu Guns and Roses koji treba u maju da izadje na trzhishte .... mada su me sa proshlim (da nazovemo) "albumom" totalno razlocharali jer nema ni trunke nekadashnjih guns-a .. ko zna ... mozhda novi album bude pozitivno iznenadjenje Wink

Da prvobitna prica je bila da ce novi album "Chinese Democracy's" izaci 6. Marta 2007. godine ali ako sam vesti razumeo dobro receno je da je 23. Februara zavrseno snimanje albuma ali mix i ostale sitnice jednostavno nece biti zavrsene do 6. kao sto i nisu.. Malo idem u off sada ali izdanja tog benda od ´94 ja vise ne slusam jer do te godine moze da nosi to ime, a od tada to vise ne lici na bilo sta.. Jer Axl bez Slash-a, McKagan-a i Adlera-a ne predstavlja taj band i nikada nece! Dobro Adler je propao od droge zato je i otisao iz benda Sourm je bio solidna zamena u svakom slucaju danasnja postava G´n´R nije vredna tog imena! Pre cu slusati Velvet Revolver nego njih - bar ima vise clanova G´n´R jer kao sto vec rekoh Axl nije nista bez ostatke postave!!!

Date: 20.03.2007. 14:09:12
ma brate .. jedini od chlanova stare postave chija dalja karijera (po meni) je vredna pracenja je Slash smile

By: Vlad Dracul
Date: 20.03.2007. 14:51:28
: gorillaz  20.03.2007. 14:09:12
ma brate .. jedini od chlanova stare postave chija dalja karijera (po meni) je vredna pracenja je Slash smile
Ti kao da nisi procitao moj post Grin Velvet Revolver cine Slash - vodeca gitara, McKagn - bas, Sourm - bubanj i to ti je gotovo cela ekipa iz G´n´R samo im fali klavijaturista (Reed) i Axl kao vokal.. no iskreno meni daleko vise prija Velvet Revolver nego kasniji radovi G´n´R.. neki blues-rock prizvuk koji je Slash pokusavao da progura u G´n´R sada bas dolazi do izrazaja

Date: 20.03.2007. 23:54:40
Pratio sam ja tvoj post ....al slashovu karijeru chini mnogo vishe od GNR i Velvet Revolvers .... on gotovo da nema sa kim nije probao da svira i uglavnom je to ispadalo ok .... na to sam ja mislio a ne samo na Velvet ...

Sorry na Offtopic-u Wink

Subject: Crab People - New Game EP (CrabCutz001) - OUT NOW !

By: phill
Date: 18.05.2007. 10:33:30
Crab People - New Game EP (CrabCutz001) - OUT NOW !

After the very successful release "The Way of the Crab", these guys come back with their label.This is a strong electro house package,starting with a weird CP style minimal track called "New Game",followed by funky bass-driven tune "Tanda",featuring a remix by newcomer Kruko ,and "No Clones" an electro house killer.

Crab People - No Clones
http://previews.trackitdown.net/preview/308152/preview_Crab_people-No_Clones-Crab_Cutz.mp3

Crab People - Tanda (Original Mix)
http://previews.trackitdown.net/preview/308150/preview_Crab_people-Tanda_-_Original_mix-Crab_Cutz.mp3

Crab People - New Game
http://previews.trackitdown.net/preview/308146/preview_Crab_people-New_Game-Crab_Cutz.mp3

Crab People - Tanda (Kruko Remix)
http://previews.trackitdown.net/preview/308148/preview_-Tanda_-_Kruko_Remix-.mp3

www.myspace.com/crabcutz
www.myspace.com/crabdudes
www.myspace.com/djkruko

domatja kujna u akciji  Cool

By: fon Manštajn
Date: 25.10.2007. 11:27:05

MANU CHAO
album: La Radiolina

1. 13 Dias                                             2:36       
  2. Tristeza Maleza                            2:54          
  3. Politik Kills                                     3:02          
  4. Rainin in Paradize (Scheps Version)   3:41          
  5. Bessoin de la Lune                             1:54       
  6. El Kitapena                                     1:55          
  7. Me Llaman Calle                             3:14       
  8. A Cosa                                              2:14          
  9. The Bleedin Clown (Scheps Version)   1:54       
10. Mundoreves                                    1:48       
11. El Hoyo                                             3:22          
12. La Vida Tombola                            3:16          
13. Mala Fama                                    4:07          
14. Panik Panik                                    1:46          
15. Otro Mundo                                    2:47       
16. Piccola Radiolina                           1:07          
17. Y Ahora Que?                                    1:45          
18. Mama Curchara                           1:42          
19. Siberia                                            2:04          
20. Sone Otro Mundo                           1:19          
21. Amalucada Vida                           2:25          

posle trogodisnje pauze  konacno novi album meni dragog Manu Chao-a. 21 pesma i oko 50 minuta prepoznatljivog mano chao latino pank-ska  ugodjaja. Ovako na prvu malo sam se razocarao jer ovaj album ne budi emocije kao njegovi prethodni radovi... svakako i ovde ima pregrst jasno iska zanih politickih stavova, to cete cuti u pesmi  Tristeza Maleza ( naravno ako nadjete prevod na engleski, ukaratko: Americka Hegemonija, Busov imperijalizam zavijen u demokratiju, siromastvo, glad u africi, rat u iraku itd. ) i pesmi  Politik Kills koja je na engleskom, pa pesma Me Llaman Calle koja govori o prostituciji i trgovini ljudima...spot za pesmu  Rainin In Paradise rezirao mu je Emir Kusturica... eto ko bude strpljiv i da mu sansu svidecemu se, ima i prozaicnih pesama ali ima i  par bas vrednih paznje ... negde sam procitao komentar albuma, album koji je lako voleti, ujedno  i lako kritikovati  smile

Date: 25.10.2007. 12:16:19
posto sam inspirisan i pre svega trenutno dokon evo jos jedna preporuka. Ako ste umorni od gengsta sumornih hip hop stihova i bitova, onda ce vam svakako prijati sladunjav novi, treci album Kanye West-a Graduation... vedre kompozicije, stihovi u pobednickom duhu, sto se vidi iz naslova pesama Good Life, Champion,Flashing Lights,The Glory i pesma koja se izdvaja kao apsolutni hit Stronger (cini mi se da ima i spot za pesmu ali ja nisam gledao), gde koristi sempl od  Daft Punka, prijace vam u ternutcima lepog raspolozenja  smile

Date: 30.10.2007. 00:41:59
evo prema casopisu DJ MAG, koja je satavila listu top100 dj-eva prema glasovima publike, evo prvih 5 sa te liste i njihove orjentacije prema muzickim recezentima i njihove slike ( među prvih 25 uglavnom su DJ-evi house, techno i trance orijentacije) malo je smesna lista ali eto publika voli "jeftin" zvuk

na prvom mestu sa preko 345.000 glasova  DJ Armin Van Buuren iz Danske, Progressive i trance

slede:
2. Tiësto, maximal ( sta god to bilo)
3. John Digweed, quality electronic house smile
4. Paul Van Dyk, Electronic music trancey techno
5. Sasha,Techyproggytrancybreakytechnoprog heheheheeh

Date: 05.11.2007. 23:57:09
evo jos jednog Engleskog benda The Go! Team, bend je dobio  ime po ekipi ljudi koja izlazi na teren nakon uvidjaja i zavrsene istrage avionske nesrece i pocinju sa cicenjem terena, Go Team...njihov prvi album Thunder, Lightning, Strike proglasen je najboljim debi albumom u 2004. pravac pa ko ce to znati  smile neki hip hop pomesan teenage pankom i fankijem `70 tih  sve to uvezano sa instrumentalima, poletnog, prepunog entuzijazmom prizvuka, pa tu su onda zarazne melodije koje ce vas terati da djuskate do iznemoglosti i koje ce vam lako uci u uvo Ali ovo ipak je muzika za pokret tako da  ako bi sedeli za kompom i slusali ovo unervozlil bi ste se  vrlo brzo, znaci sta  Cheesy  letnje opustene zurkice na otvorenom i taj fazon ... pesme po mom ukusu  Doing It Right, Titanic Vandalism,  Keys to the City,  Grip Like a Vice, jedina koja mi se onako ne svidja je My World, almozda zato sto je jedina u nekom mirnijem fazonu, pa gostovanje Chuck D-a, cuvenog frontmena Public Enemy-a dovoljno da vam privuce paznju, zar ne?   Grin

novi album im je izaso u maju 2007 pod nazivom Proof Of Youth

Proof Of Youth

1. Grip Like a Vice    
2. Doing It Right    
3. My World    
4. Titanic Vandalism    
5. Fake ID    
6. Universal Speech    
7. Keys to the City    
8. The Wrath of Marcie    
9. I Never Needed It Now So Much    
10. Flashlight Fight (Featuring Chuck D)    
11. Patricia's Moving Picture

Date: 11.11.2007. 12:57:34
hehehe me again and again  Grin

necu mnogo da pametujem i piskaram ali ako budete u prilici preslusajte album grupe iz Ohaja The National, a naziv njihovog novog albuma je Boxer. Vezuju ih za americku nezavisnu scenu i indirok alternativni pravac. Ono sto cete procitati o njima je da su poceli muzikom da se bave iz hobija i svoj prvi album snimili su 2001. sad u 2007.-oj imaju cetri albuma iza sebe a njihov prthodni album The Aligator rcezenti karakterisu kao  "masterpiece" ... ono sto je upecatljivo da svoju muziku ne grade oko refrena, vec se cela kompozicija polako razvija oko vokala , klvira i deonca na gudackim instrumentima dok su gitare u drugom planu... ma sta tripujem, preslusajte odlicna je muzika, kako bih rekao nije "teen" glupo przenje vec dobra "inteligentna" muzika koja ce iz vas izvuci emociju, ako poslusate tekstove tamo ce te cuti razne price ljudi iz velikih gradova, uglavnom zlosutne... preporuka pesama Ada, Slow Shou, Mistaken For Strangers, Start A War

The National- Boxer-album je izasao serdinom 2007.

1. Fake Empire
2. Mistaken for Strangers
3. Brainy
4. Squalor Victoria
5. Green Gloves
6. Slow Show
7. Apartment Story
8. Start a War
9. Guest Room
10. Racing Like a Pro
11. Ada
12. Gospel

By: black_angel_421
Date: 12.11.2007. 23:59:55
Title: Nekrolog 43
Band: Diary of Dreams
Genre: Electro/Dark Wave
Release Date: 26th October 2007
Label: Accession Records

za sve poznavaoce darkwave zhanra, DOD nema potrebe predstavljati. Genijalni pevach Adrian Hates je osnovao bend davne 1989. dok je josh svirao bass gitaru u grupi Garden Of Delight. prvi album "Cholymelan" izashao je 1994.god. Poslednji album "Nigredo" je vetj izashao 2004., pratjen "MenschFeind" EP-om, kao i cdom sa live nastupa "Alive" i DVD-jem "Nine In Numbers".
ali sada - nakon perioda od skoro 3 godine - doshlo je vreme otvaranja novog poglavlja dnevnika snova smile prethodni singl "The Plague", koji je serviran kao nadrazhivach za novi album "Nekrolog 43", bio je predukus onoga shto je za ochekivati od albuma..
tematski, "Nekrolog 43" nastavlja tamo gde su nas "MenschFeind" i "Nigredo" ostavili - ali ovaj album je josh intenzivniji, dublji i extremno raznovrsan.. muzika varira izmedju tihih pasusa i delova sa jakom dinamikom i skoro explozivnim ritmovima.. vishe od 70minuta celokupnog trajanja diska, 13 pesama vode slushaoca na zavodljivo putovanje kroz neverovatne uspone i padove emocija: kroz mrachan i melanholichan svet kako samo Diary Of Dreams znaju. Zajedno sa impresionistichkim i izuzetnim artwork-om, "Nekrolog 43" stoji kao spomenik uz ranija izdanja, ali takodje istrazhuje fascinantne nove nivoe perfekcije DOD-a. smile

tracklist
Nekrolog 43 7.05mins
The Plague 4.54mins
Son Of A Thief 5.31mins
Tears Of Joy 5.21mins
UnWanted? 4.18mins
Matching Lives 7.00mins
Remedy Child 4.56mins
Malice 5.10mins
The Darkest Of All Hours 4.19mins
Congradulations 6.41mins
Hypo)Cryptic(Al 5.36mins
Allone 4.09mins
The Valley 6.40mins

By: beligavran
Date: 13.11.2007. 01:35:42
Izasla su dva zanimljiva naslova. Prvi put na CD-u reizdanje beogradske grupe Igra staklenih perli. Grupa koja je postojala pre jedno 25-30 godina i zvali su je jugoslovenski Pink Floyd. Stariji (kao Raso npr.) ce se setiti o cemu je rec. Izasao je i novi album Partibrejkersa. Sto se tice Guns n Roses, ocekuje se novi album i na you tube mozete cuti 4-5 pesama sa novog, vrlo verovatno genijalnog albuma. Gansi inace, nisu izdali nikakav novi album u poslednjih 15 godina. Poslednji je bio Use your ilusion, pa su se malo posle toga raspali. Nova postava gansa nastupa po Japanu, Novom Zelandu, Australiji i Americi intezivno poslednje 2-3 godine i ono sto se moze cuti na you tube zvuce odlicno.