Forum: Oreska - Užice (see the full version of Oreska - Užice)
Board: Radio-amaterizam (see the full version of Radio-amaterizam)
Oreska - Užice : Radio-amaterski kodeks - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Pages: 1

Subject: Radio-amaterski kodeks

By: Pedja
Date: 30.03.2007. 12:09:20
Svetski radio-amaterski kodeks glasi:

1. - Radio-amater je pažljiv i pun obzira. Neće se svesno ponašati tako da za vreme održavanja veze uskraćuje drugima zadovoljstvo i ometa ih.

2. - Radio-amater je odan i privržen pokretu. Pomaže svojim drugovima u klubu, ostalim radioamaterima, svom savezu radioamatera u koji je učlanjen i koji predstavlja i zastupa njegove interese.

3. - Radio-amater prati razvoj nauke i tehnike. Svoje uređaje dopunjuje i dograđuje, stalno ih usavršava prateći najnovija tehnička dostignuća. Svoja saznanja o korišćenju stanice tj. radu na opsegu, stalno usavršava.

4. - Radio-amater je uvek prijatelj drugima. On savetuje početnike i prijateljski im pomaže, spreman je da sarađuje sa svima.

5. - Radio-amater je odmeren i uravnotežen. Radio amaterizam je dobrovoljna, slobodno izabrana
aktivnost. Pravi Radio-amater neće nikada dopustiti da da mu radio amaterska aktivnost smeta u nekoj od njegovih obaveza, da ugrozi njegovu porodicu, posao, da utiče na uspeh u školi ili njegov položaj u društvu.

6. - Radio-amater je rodoljub. Svoje znanje, iskustvo i svoje uređaje uvek je spreman da stavi u službu svoga društva i otadžbine .

Subject: Odg: Radio-amaterski kodeks

By: markoue
Date: 07.01.2008. 23:21:16
i najvaznije da je zabranjeno omalovazavanje i vredjanje drugih radio-amatera u etru sto se kod nas posle rata i raspada veoma malo postovalo