https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Jesu li vas nekada izvaćarili da vam ne prihvate garanciju?

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Auto-moto svet => Temu započeo: Pedja 09.09.2008. 00:15:40Naslov: Jesu li vas nekada izvaćarili da vam ne prihvate garanciju?
Poruka od: Pedja 09.09.2008. 00:15:40
Jesu li vas nekada izvaćarili da vam ne prihvate garanciju?

Važim za osobu koja se ne nervira, ali nešto što mi baš ide na živce je bezobrazluk. Prošle nedelje sam konačno utvrdio da akumulatoru u mojim kolima nema spasa. Letos se naprasno tri puta sam ispraznio, a poslednji put je bilo za kraj. Akumulator je radio taman toliko da sam računao da će izdržati do obližnje radnje da odem da kupim nov.

I taman sam već alalio pare za nenadani trošak, kad me žena obradova da nam je u autu garantni list i da je akumulator još uvek u garanciji (garancija je dve godine, a ostalo je još 12 dana do isteka). Super, pomislih, pošteđeni smo troška.

Kasnije mi je postalo jasno kako sam samo naivan bio.

Krenulo je ohrabrujće, zovnem firmu u kojoj sam kupio akumulator, kažem, takva i takva stvar, a oni predusretljivi, rekoše da donesem akumulator, istestiraće ga, i ako je neispravan, a razlog nije pogrešna upotreba ili opštećenje, dobiću novi. Ono “ako” mi se nije baš svidelo, mada se kasnije ispostavilo da to i nije bilo ništa prema onome što me tek čeka. Svidelo mi se to što su rekli da će mi dati drugi akumulator da se poslužim dok oni završe testiranje. Reklo bi se, već smo u Evropi.

pročitaj ceo blog zapis (http://pedja.supurovic.net/jesu-li-vas-nekada-izvacarili-da-vam-ne-prihvate-garanciju/)


Naslov: Odg: Jesu li vas nekada izvaćarili da vam ne prihvate garanciju?
Poruka od: darence 17.09.2008. 20:12:07
tako sam ja jurio sefa servisa NisAuta u Nisu da mi da novu dizalicu, jer sam je polomio a auto je u garanciji. On meni kaze - nema sanse, mehanicka ostecenja se ne priznaju. Pitam ja njega a kakva to ostecenja jos mogu nastati na dizalici, da nema tu elektonike? ... i posle krace rasprave, pristane on da pozove fabriku u KG i da ih pita. kazu oni da je OK i da ce mi dati drugu. ali ne lezi vraze. vise se ne ugradjuje taj model kakav je imam. zovnem sefa, on me laze nesto i kaze zovi za dan - dva. i tako jedno tri meseca. dodje vec 20-ak dana pred kraj garancije, dizzalice nema. stalno me laze da je prosle nedelje bio u Kragujevcu, ali nije nasao i donece narednog utorka... konacno meni dosadi. okrenem ja telefon fabrike, javi se neki ljubazni Sumadinac. Covek se zaprepasti kad sam mu sve ispricao. I ja ga zamolim da on zovne sefa u NisAutu i da mu kaze to sto je i meni. Nema 5 minuta, zvoni meni mobilni. Zove taj sef i kaze kako je dizalica upravo stiga i da mogu da je uzmem. Hvala bogu, imao sam jednog poznanika u NI i zamolim ga da ode i covek mi uzme. Doduse, stvarno je drugi model, ali je nosivost veca ;)
Tako da, treba biti dosadan i uporan, pretiti Zakonom o zastiti potrosaca (kazna je valjda 300 000din za ovo).
Za malo da bude kao u naslovu teme- da me izvacare :D


Naslov: Odg: Jesu li vas nekada izvaćarili da vam ne prihvate garanciju?
Poruka od: Pedja 17.09.2008. 22:28:24
Kada vratis robu u garantnom roku, moraju da ti daju potvrdu da si im je dao, a ta potvrda ima datum, tako da moze garantni rok i da istekne, ako si ti predao robu pre isteka, za tebe garancija vazi.


Naslov: Odg: Jesu li vas nekada izvaćarili da vam ne prihvate garanciju?
Poruka od: darence 17.09.2008. 22:46:23
ma ovo je bila neka mutljavina izgleda. daj boze da je nisu zdipili od nekog novog auta. naravno, skrshena dizalica je kod mene :D