Jesu li vas nekada izvaćarili da vam ne prihvate garanciju?Važim za osobu koja se ne nervira, ali nešto što mi baš ide na živce je bezobrazluk. Prošle nedelje sam konačno utvrdio da akumulatoru u mojim kolima nema spasa. Letos se naprasno tri puta sam ispraznio, a poslednji put je bilo za kraj. Akumulator je radio taman toliko da sam računao da će izdržati do obližnje radnje da odem da kupim nov.
I taman sam već alalio pare za nenadani trošak, kad me žena obradova da nam je u autu garantni list i da je akumulator još uvek u garanciji (garancija je dve godine, a ostalo je još 12 dana do isteka). Super, pomislih, pošteđeni smo troška.
Kasnije mi je postalo jasno kako sam samo naivan bio.
Krenulo je ohrabrujće, zovnem firmu u kojoj sam kupio akumulator, kažem, takva i takva stvar, a oni predusretljivi, rekoše da donesem akumulator, istestiraće ga, i ako je neispravan, a razlog nije pogrešna upotreba ili opštećenje, dobiću novi. Ono “ako” mi se nije baš svidelo, mada se kasnije ispostavilo da to i nije bilo ništa prema onome što me tek čeka. Svidelo mi se to što su rekli da će mi dati drugi akumulator da se poslužim dok oni završe testiranje. Reklo bi se, već smo u Evropi.
pročitaj ceo blog zapis