Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Auto-moto svet => Temu započeo: Pedja 30.05.2008. 20:09:01Naslov: Ovog vikenda u Užicu i Požegi: Međunarodna smotra old tajmera
Poruka od: Pedja 30.05.2008. 20:09:01
http://www.danas.co.yu/20080530/vojvodina1.html#8

Ovog vikenda u Užicu i Požegi

Međunarodna smotra old tajmera

Međunarodna majska smotra old tajmera, koju organizuje beogradski Auto-moto klub Klasik, u saradnji sa užičkom Turističkom organizacijom, biće priređena u Užicu u subotu 31. maja, od 12 časova na platou ispred hotela Zlatibor.

Kako je najavio Predrag Ristović, predsednik AMK Klasik, iz Beograda za Užice krenuće tridesetak old tajmera, među kojima će biti i onih koji su stari 105 godina. Tako će Užičani imati priliku da pogledaju bjuik iz 1903. godine, sa drvenim točkovima, koji troši oko sedamdeset litara goriva na sto kilometara.

Učesnici karavana su iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Mađarske, Irske i Srbije, a ovogodišnja smotra posvećena je promociji automobila muzejske vrednosti.

- !Želimo da pokažemo da i mi imamo lepe automobile, gradove i fine ljude. Dugo nas bije glas da smo nasilnici, ratnici po rođenju i ostalo, ali potrebno je da se okrenemo nekim drugim stvarima - poručio je Ristović.

Planirano je da konvoj automobila koji su odoleli vremenu prođe centrom Užica, a prethodno će, istog dana, posetiti Požegu.

N. K.