https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Poskupljenje putarina za domaća vozila - sredinom februara

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Auto-moto svet => Temu započeo: Pedja 04.02.2008. 15:46:03Naslov: Poskupljenje putarina za domaća vozila - sredinom februara
Poruka od: Pedja 04.02.2008. 15:46:03
http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=20116

Poskupljenje putarina za domaća vozila - sredinom februara

Poskupljenje putarina za domaća vozila od 18 odsto, koje će doprineti njihovom izjednačavanju sa putarinama za strana vozila, trebalo bi da stupi na snagu do polovine februara, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu Miodrag Jocić.

On je istakao da su se stekli svi uslovi da nove cene budu usvojene na sednici Vlade Srbije i izrazio očekivanje da će taj predlog Ministarstva sutra biti na dnevnom redu vladinog Odbora za privredu i finansije.

Glavni razlog za poskupljenje putarina za domaća vozila su ugovori o kreditima s evropskim bankama u kojima je definisana obaveza da se reši problem u razlici cena za domaća i strana vozila, rekao je Jocić. On je objasnio da je nelogično da se smanjuju cene putarina za strana vozila, koje su, inače, na donjem pragu u odnosu na zemlje u okruženju, već da je logično da se povećaju cene za domaća vozila.

Odnos između cena putarina za domaća i strana vozila je 1:1,6 i ovim poskupljenjem se neće izjednačiti, ali će biti smanjen, rekao je Jocić i dodao da su najviše primedbi na razliku u ceni iznosili naši građani koji rade u inostranstvu.

Tanjug


Naslov: Odg: Poskupljenje putarina za domaća vozila - sredinom februara
Poruka od: Vlad Dracul 04.02.2008. 16:32:09
On je objasnio da je nelogično da se smanjuju cene putarina za strana vozila, koje su, inače, na donjem pragu u odnosu na zemlje u okruženju, već da je logično da se povećaju cene za domaća vozila.

Ja zaista ne razumem neke ljude - sta smo mi ovce za sisanje?!? Ne znam kakvi su putevi istocno od nas ali znam kakvi su severno, zapadno i juzno. Znaci putevi koji su "skuplji" od nasih su zapravo putevi, a ovo sto se kod nas naplacuje je rang iznad kozije staze!!! Ovo je necuveno mi smo jedina Evropska drzava koja ima sistem naplate za domaca i strana vozila na tzv. autoputevima jer je to sve daleko od autoputa - odakle kuce na autoputu?!? Da nije ministrov auto naleteo na kuce mi nikada i ne bismo culi da kuce moze da se nadje na necemu sto oni nazivaju autoputem. Kuce se tamo naslo upravo zato sto na istom nema ograde - seljaci skinuli da zagrade njive.. hej bre pa ovo je jadno za sta ide taj novac od putarina?!? Oni jedva poprave udarne rupe, a kamoli sta drugo. Takodje smo jedina drzava u Evropi koja ima kategoriju zvanu poluautoput koja se pri tom naplacuje i takodje nije ogradjen i takodje ima ogranicanja na vecem delu puta od 80 km/h pa ja da sam hteo da vozim 80 km/h i ispod toga vozio bih se lokalnim magistralnim putem, a ne bih placao autoput - nadam se da je poruka svima jasna ili sam ja zaista postao toliko dzangrizv da me toliko stvari u ovoj drzavi nervira