https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Posle svađe zbog preticanja nožem izbo motociklistu

Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Auto-moto svet => Temu započeo: Pedja 09.02.2009. 15:20:33Naslov: Posle svađe zbog preticanja nožem izbo motociklistu
Poruka od: Pedja 09.02.2009. 15:20:33
http://www.blic.rs/hronika.php?id=77874

Nesvakidašnji obračun vozača na Tari

Posle svađe zbog preticanja nožem izbo motociklistu


Dejan Ristović (38) iz Beograda teško je povređen prekjuče po podne na Tari kada ga je u tuči koja se dogodila nedaleko od odmarališta Mitrovac dva puta nožem ubo Dragan Jovanović (38) iz Šapca.

Teško povređeni Ristović zbrinut je u užičkoj bolnici, oporavlja se na odeljenju intenzivne nege, a lekari njegovo zdravstveno stanje ocenjuju kao stabilno.

Tuči u kojoj je za dlaku izbegnut kobni epilog prethodili su saobraćajni incidenti krivudavim putevima preko Tare. Kako „Blic” nezvanično saznaje, Dejan Ristović i još jedan njegov prijatelj brzo su vozili motocikle putem od Perućca prema Mitrovcu. U jednom trenutku pretekli su automobil u kome se nalazio Dragan Jovanović.

Najverovatnije revoltiran što su dvojica motorista neoprezno protutnjala pored njega, Jovanović je dodao gas i posle nekoliko trenutaka prestigao bajkere.

Na takvu „provokaciju” Ristović i njegov drug dodali su gas i ponovo pojurili za automobilom koji ih je pretekao. Kada su po drugi put prestigli auto kojim je upravljao Jovanović, prošli su par stotina metara dalje i zaustavili svoje dvotočkaše kraj puta.

Videvši dvojicu motociklista, Dragan Jovanović zaustavio je svoj automobil. U tom trenutku prišao mu je Ristović i počeo da ga udara rukama i nogama. Posle nekoliko trenutaka batinanja, Šapčanin je otvorio ladicu i iz nje izvukao preklopni nož i ubo napadača dva puta u stomak.

Videvši da je Ristović povređen, drugi motorista, koji se sve vreme nalazio u neposrednoj blizini, pobegao je sa lica mesta. Ristovića koji je u tim trenucima već obilato krvario, Dragan Jovanović je ubacio u svoj automobil i prevezao do ambulante u dečjem odmaralištu na Mitrovcu, gde mu je ukazana prva pomoć. Povređeni motorista potom je sanitetom prebačen u užičku bolnicu, gde mu je operisano debelo crevo i odrađena drenaža grudnog koša.

Užička policija saopštila je da je saslušala Dragana Jovanovića kome se na teret stavlja krivično delo nanošenja teške telesne povrede.

Autor: V.L.