https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Pitanje o sadržaju domena

Oreska - Užice

DATAVOYAGE => Besplatni .IZ.RS domeni => Temu započeo: neondragon 02.08.2009. 11:12:08Naslov: Pitanje o sadržaju domena
Poruka od: neondragon 02.08.2009. 11:12:08
Mene zanima jedno pravilo koje kaže da "да садржај домена буде у највећој мери повучен са других интернет сервиса на било који начин (РСС или нешто слично)".

Trenutno sam u fazi prebacivanja trenutnog sajta na drugi host i domen. Ideja mi je da na starom domenu ostavim stranicu o sebi, pa bih na toj stranici postavio skript za "lifestreaming" (skript koji sa drugih sajtova sakuplja moje informacije, tačnije aktivnost na tim sajtovima), i tu bih sumirao bukvalno sav sadržaj koji ostavljam po internetu - sa sajtova kao što su Flickr, last. fm, Twitter, Readernaut, kao i par blogova. Dakle, samo moj sadržaj, ono što sam napisao, fotografisao, odslušao i pročitao, hronološki zabeleženo na jednom mestu.

Mene zanima da li je to u redu, tj. da li bih smeo da uradim tako nešto, jer mi se čini da bih time prekršio pomenuto pravilo. Hvala unapred.


Naslov: Odg: Pitanje o sadržaju domena
Poruka od: Pedja 02.08.2009. 23:52:41
AKo se radi o tvojim sadrzajima to je u redu. To pravilo postoji zbog posasti preuzimanja raznih sadrzaja sa tudjih sadrzaja kako bi se izgradio satj koji kao ima neki sadrzaj, a u stvari ga nema i slucajeva d aljudi preuzimaju sadrzaj sa svog drugog sajta, samo malo prepoblikuju i tako prave kopiju postojeceg sajta samo u drugom ruhu.


Naslov: Odg: Pitanje o sadržaju domena
Poruka od: neondragon 03.08.2009. 11:02:16
Odlično! Zanimalo me je da li je to u redu, pošto se skripta zasniva na čitanju i parsiranju sadržaja pomoću APIja i RSS feedova sa matičnih sajtova tih servisa, a ne bih želeo da posle godinu dana izgubim domen zbog nepoštovanja pravila. Nikako mi nije namera da pravim kopiju Blogotka ili Planete Srbije već samo da sumiram svoje aktivnosti na pomenutim sajtovima.

Hvala na odgovoru, i ako je neko zainteresovan za skriptu, slobodno neka se javi, mogu da okačim kod negde...