https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Pomoc za registraciju free hosta "www.host1free.com" i free domena iz.rs !!!

Oreska - Užice

DATAVOYAGE => Besplatni .IZ.RS domeni => Temu započeo: koya_90 27.10.2010. 23:59:55Naslov: Pomoc za registraciju free hosta "www.host1free.com" i free domena iz.rs !!!
Poruka od: koya_90 27.10.2010. 23:59:55
Pozdrav svim forumasima! :)
Pocetnik sam web dizajna...zapravo uradio sam 16 web stranica od kojih je svega 7 sajtova na free hostu phpnet.us...
Za registraciju tog hosta i koriscenja cpanela ima detaljan tutorial!
Bio mi je od velike pomoci i uspeo sam da to odradim i zahvaljujem se "Vukašinu Sadžaku" koji je uradio taj detaljan tutorijal!
( http://forum.uzice.net/uputstva-za-iz-rs-domene/(faq)-detaljno-uputstvo-iz-rs-domen-phpnet-us-hosting-google-apps/msg161921/?topicseen#new )
Puno mi je pomogao!
Ali kako sve bolje znam web tako sam i postao gladniji za znanjem i potreban mi je mnogo veci prostor na hostu!
Pronasao sam free hosting koji daje ogroman prostor!
Moj sajt na kom bi se nalazili besplatni download tutorijali (Kompjuer za pocetnike,PhotoshopKurs,PowerPoint,WindowsXP-VIsta-Win7,corel,word,exel,internet,Dreamweaver MX i html i css tut  izrade preko notpada) hteo bi da smestim na host http://www.host1free.com/ i besplatn iz.rs domen!

Bio bih vam zahvalan ako bi mi neko pomogao tako sto bi napravio neki slican tutorijal za ovaj host i domen kao sto je Vukašin pravio za phpnet.us ili kao sto je pravio Boban (SyoncMaster) ovaj tutorijal http://www.youtube.com/watch?v=rVfyFrBTwEU  !!!

Mucim se vec 2 dana po 5-6 sati da registrujem jedno i drugo!a nije mi jasno zapravo sledece:proverim na iz rs,da li je slobodan odredjeni domen,slobodan je...odlazim na http://freedns.afraid.org/subdomain/ tu mi pise Destination:(ovde bi zapravo trebao pisati nameserver ako se ne varam ili ip adresu???)
a host nmg registrovati dok ne sredim domen!a da bi od hosta imao nameserver i ip trebao bi prvo njega registrovati da bi dobio na mail te podatke! pa kako sad...ja ne kontam...sav sam se pogubio!da li od sedenja i mozganja ili sam bas glup!!! ili  sam skroz promasio rad,zamislio logicki kako to treba uraditi!

Hvala unapred forumasima koji mi iazdju u susrte!
P.S.Cak ako treba platio bi coveka koji bi mi uradio takav tutorijal,ali da ga postavi ovde da bi slicni pocetnici imali iz cega da uce! ;)))


Naslov: Odg: Pomoc za registraciju free hosta "www.host1free.com" i free domena iz.rs !!!
Poruka od: Pedja 29.10.2010. 15:47:12
Kolikvideh na sajtu tog hosta ima inforamcija koji su njihovi NS: http://www.host1free.com/faq/domain-names-and-dns/what-are-your-nameservers/. Te reba da uišeš prilikom registracije domena na afraid.org.