https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - pravila sadrzaj domena

Oreska - Užice

DATAVOYAGE => Besplatni .IZ.RS domeni => Temu započeo: mladenpet 31.01.2011. 20:25:45Naslov: pravila sadrzaj domena
Poruka od: mladenpet 31.01.2011. 20:25:45
Pozdrav,
skoro sam dobio mejl da mi je ugasen domen jer "Sajt pretezno ili iskljucivo prikazuje sadrzaje povucene sa drugih sajtova."
cinenjica je da je dobar deo sajta bio isti kao neki drugi sajtovi iste tematike, ali kategorija sajta je takva da nisam mogao da izmislim nesto novo. A u svakom slucaju sajt nije povlacio sadrzaj sa drugih sajtova putem RSS-a ili neceg slicnog.

Konkretno me interesuje da li ja na iz.rs domenu mogu da imam sajt sa slikama sa interneta?

Isto tako sam negde procitao da je peca(administrator?) spomenuo da nesto tipa da nece biti dozvoljen iz.rs domen za one koji poseduju placene .com .rs ili neke druge domene.
Da li to znaci da je ovaj servis samo za one koji nemaju placene domene?


Naslov: Odg: pravila sadrzaj domena
Poruka od: Pedja 01.02.2011. 17:02:38
Namena besplatnih iz.rs domena je da krativnim ljudiam omoguci da stave neke kreativne sadrzaje na intenet a da ne moraju da kupuju domene. Stavljanje sadrzaja koji se sakupljaju sa interneta nije kreativno, a samim tim nije u duhu namene iz.rs domena. Da ne pominjemo probleme sa autorskim pravimo i slicno.

Sto se tice dugih domena, star je jenostavna, ako neko ima saj na komercijalnom domenu, ne moze koristiti besplatan domen da i na njemu prikazuje isti sajt, pa cak ni da prikazuje drugaciji sajt koji je slican komercijalno ili je u funkciji da promovise komercijalni sajt. Ko ima komercijalni domen, neumesno je da se grabi i za besplatan.

Slicno je i za sajtove koji se nalaze na nekom drugom bespalnom domenu. Ako je sajt vec na nekom besplatnom domenu, neumesno je da se grabi za jos jedan.