https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Mij Mikro: 101 inzvanredan program

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Besplatni programi => Temu započeo: Rašo 12.05.2007. 16:23:30Naslov: Mij Mikro: 101 inzvanredan program
Poruka od: Rašo 12.05.2007. 16:23:30
   
     U najnovijem broju časopisa "Mikro"  tema broja je  101 IZVANREDAN BESPLATAN PROGRAM.
Tema je dobro odradjena,a programi su selektovani većim delom od strane čitalaca. Podeljeni su u više kategorija sa osnovnim objašnjenjima o nameni. Postavljeni su i linkovi za preuzimanje.

                             Mikro 2007 (http://www.mikro.co.yu/ser/casopis/tekst.php?id=6911)


Naslov: Odg: Mij Mikro: 101 inzvanredan program
Poruka od: Pedja 13.05.2007. 01:06:52
Dikutabilna je ta lista, u nekim kategorijama nema programa koji bi cak mozda trebalo da budu prvi na spisku, a ponegde je prvi program koji je dokazano veoma nepraktican za koriscenje.

Recimo u kategoriji Slanje trenutnih poruka, glasa i video zapisa prvi j eMeebo koji je nakakv web sajt koji radi IM. To prosto ne moze da se meri sa programiam te namene koji stoje u systray-. U istoj listi nedostaje MirandaIM koji je jedan od boljih programa te vrste. i ostoj katoegoriji ej na drugom mestu servis koji cak i ne radi za nasu zemlju.

Medju bezbednosnim programima prvi je avast a ja recimo jos nisam nasao racunar koji Avast nije zakucao odmah nakon instalacije... Uz to u kategoriji su izmesani programi razlicitih namena (antivirusi, spyware i cak jedan kojim se menja MAC) koje je prosto receno nemoguce porediti a kamoli izabrati najbolji.

U Softveru za zabavu na prvom mestu je VLC Media player koji je najgori program te vrste ikada napisan. On ima mocne opcije ali su one upotrebljive samo dobrim poznavaocima i zaludjenicima jer je program ruzan, nepregledan, nestabilan, neintuitivan i komplikovan za koriscenje. I on se cak uglavnom i ne korsiti za gledanje video sadrzaja nego za striming kroz mrezu. Prikazivac bas ima cudan smisao za zabavu. I u ovoj kategoriji ima previse raznolikog softvera koji se ne mogu porediti jer rade razlicite stvari.

U kategoriji Razmena datoteka nedostaje bar desetak popularnih programa i servisa.

U kategoriji programa za bekap, pobednik je web sajt koji omogucavate da bekap uradite na sajt. Ko normalan ce da ceka toliko vremena da se prekopira 2 giga bekapa preko interneta?

I u kategoriji kancelarijskog softvera pobednik je nekakav web program koji kao zamenjuej funkcije Office-a. Ko normalan koristi tako nesto? Kancelarijski posao je uslovljen radom na desktop program uz prakticnih razloga. U celoj toj kategoriji samo je OpenOffice prakticno upotrebljiv, aon je na poslednjemmestu. ispred su sve neki web interfejsi.

Sve usvemu, moj je utisak da vecina predlog auopste nisu prakticni programi vec su na listi radi reklamiranja ili promocije licnih afiniteta sastavljaca liste.


Naslov: Odg: Mij Mikro: 101 inzvanredan program
Poruka od: Rašo 13.05.2007. 20:52:19
    I ja sam primetio da ima vrlo čudnih postavki. Što se tiče Avasta možda je to bilo ranije, jer ja ga sada koristim i nemam nikakvih problema. Instalirao sam ga na još dva računara koje povremeno nadgledam i takodje sve radi kako treba.