https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - WordPress plugin: Dagon Design Sitemap Generator

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Besplatni programi => Temu započeo: Pedja 23.10.2008. 12:13:13Naslov: WordPress plugin: Dagon Design Sitemap Generator
Poruka od: Pedja 23.10.2008. 12:13:13
Dagon Design Sitemap Generator, prevod na srpski

Dagon Design Sitemap Generator je dodatak za WordPress, koji omogućava da na svoj sajt dodate mapu sajta koja sadrži prikaz svih sadržaja. Ovo je vrlo praktično čim malo poodmaknete u pisanju na blogu, jer se članci nagomilavaju i postaje teško doći do njih.

Mapa sajta je pregledan način prikaza svog sadržaja sajta, tako da vrlo brzo možete naći neki stari članak, ako vam zatreba. To je naročito korisno posetiocima vašeg bloga, koji ga ne prate od početka, da mogu lako da pregledaju stariji sadržaj i eventualno pronađu nešto što im je zanimljivo.

Sam dodatak možete preuzeti sa sajta Dagon Sesign dodatka (http://www.dagondesign.com/articles/sitemap-generator-plugin-for-wordpress/), a ja sam zbog svog bloga napravio prevod na srpski jezik koji možete preuzeti dagon-design-sitemap-generator-serbian-language.zip (http://pedja.supurovic.net/wp-content/uploads/2008/10/dagon-design-sitemap-generator-serbian-language.zip). Prevod sam napravio za aktuelnu verziju (3.15) i to u ćiriličnom pismu. Ako vam je potrebna latinica na sajtu, koristite SrbTransLatin dodatak za preslovljavanje.

Instalacija je jednostavna, raspakujte zip arhivu i prekopirajte datoteku Serbian.php u /lang direktorijum instaliranog dodatka. Srpski jezik će se pojaviti na spisku jezika u opciji za izbor u podešavanjima ovog dodatka.


Izvor: http://pedja.supurovic.net/dagon-design-sitemap-generator-prevod-na-srpski/