https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Telekom: Veliki računi zbog nepažljivog korišćenja Inter

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Bezbednost računara => Temu započeo: Pedja 14.12.2004. 16:04:24Naslov: Telekom: Veliki računi zbog nepažljivog korišćenja Inter
Poruka od: Pedja 14.12.2004. 16:04:24
Citat

15.11.2004.godine
Veliki računi zbog nepažljivog korišćenja Interneta

U redovnom postupku razmatranja žalbi pretplatnika fiksne telefonije "Telekoma Srbija", uočeno je da određen broj korisnika podnosi reklamaciju na visinu telefonskih računa navodeći pritom kao razlog postojanje međunarodnih poziva na listinzima (ukoliko su korisnici brojeva sa digitalnih telefonskih centrala), a koje nisu pozivali ili trenutno nisu u funkciji.
   

Utvrđeno je da je reč o korisnicima koji su sopstvenom nepažnjom instalirali na svojim kućnim računarima softver koji im, navodno, nudi besplatan Internet ili pristup sadržaju određene veb stranice. Naime, prilikom posete određenoj veb stranici, korisniku se na računar instalira program čija je skrivena namera uspostavljanje međunarodnih veza. Od tog trenutka, korišćenje Interneta obavlja se po znatno skupljoj - međunarodnoj tarifi. Ova instalacija se najčešće obavlja nepažnjom neupućenog korisnika.
   

Odgovornost za instalaciju ovog softvera i poslednice njegovog korišćenja u celini snosi korisnik. Telefonski impulsi ostvareni na ovaj način istovetni su telefonskim impulsima za bilo koji međunarodni poziv. Preduzeće "Telekom Srbija" ima obaveze u međunarodnom saobraćaju koje uredno izmiruje i ne može na na koji način preuzeti na sebe obavezu i odgovornost za postupke kojima korisnici sami sebi nanose štetu, a da toga nisu ni svesni.
   

Ova pojava nije nova. "Telekom Srbija" je prvi put skrenuo pažnju javnosti na nju pre skoro tri godine. Još jednom upozoravamo pretplatnike koji koriste Internet da obrate dodatnu pažnju prilikom odabira veb stranica koje posećuju i da nipošto ne instaliraju i koriste softver u čije poreklo i namenu nisu potpuno sigurni.

http://www.telekom.yu/SajtTelekoma/Novosti.htm


Naslov: Telekom: Veliki računi zbog nepažljivog korišćenja Inter
Poruka od: hiphop 14.12.2004. 20:37:48
ma cini mi se da nije samo do programa...meni se gasio modem cisto nako i krene da zove...a ne kapiram kako se to desi...nema klick da odobram VBS ili nesto slcno...ali ljudi...ne koristite Internet Explorer i nema muke....


Naslov: Odg: Telekom: Veliki računi zbog nepažljivog korišćenja Inter
Poruka od: IvaN 12.02.2007. 13:42:47
xa ma modem izvadish i nema brige ;)