https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Koze

Oreska - Užice

KREATIVNI KRUG => Foto - Video radionica => Temu započeo: Pedja 20.10.2002. 00:46:06Naslov: Koze
Poruka od: Pedja 20.10.2002. 00:46:06
(http://forum.uzice.net/album_see.php?id=60)


Naslov: Koze
Poruka od: mercedes 20.10.2002. 14:48:42
Super su ispale ove kozice Broker, bas si ih ulovio..jos se i smijese.. :D jedna stvar sto bih ja popravila je kontrast..mozda da malo pojacas kontrast i smanjis cijan..dodas malo zute eventulno magente..ali i to je stvar ukusa..ja volim vise toplije boje..mozes da testiras..svidja mi se i ona fotografija Zora, steta sto imas onaj odsjaj..

Jel mozes da skines sve moje fotografije da mogu da postavim neke nove...hvala.

Ja sam danas i juce fotografisala ove jesenje boje..samo je steta sto nisam stigla ranije :( ..juce ujutro kada sam ustala svo ono predivno-zuto-crveno lisce je opalo..steta, koja steta  :cry: ali me izvikao suncan dan i jutro ...nesto sam i napravila , pa cu da vidim ako bude nesto fino okacicu ovde sledecih dana


Naslov: ...
Poruka od: VBO 20.10.2002. 15:01:32
Da, kozice su sjajno 'uhicene'...e sad oko kontrasta i boja.Vidim i na drugim tako fotografskim sajtovima gde se kace slike i raspravlja o njima da je taj nedostatak zivih boja ( a sto je prakticno uvek prisutno ukoliko ne slikas nesto sto je vec zivih boja) kao 'negativan' poen.
Brokeru mozemo se mi 'ritati' oko toga da je obradjena fotografija nesto sasvim drugo od FOTOGRAFIJE ali to je stvarnost...fotografije se uzasno ali uzasno mnogo obradjuju i smatra se 'bezveznim' ne obraditi je , kraj onakvih alata kakve mnogi od vas vidim imaju ( ja nemam)...Meni je zabavno obradjivati fotku...daje ti to prakticno milion opcija...ponekad se ipak ispostavi da je 'prvobitna' realna fotografija najbolja :)
U tom smislu i meni se cini da kozice traze malo obrade sa bojom i kontrastom...probaj...nista ne boli... :wink:


Naslov: Koze
Poruka od: Pedja 20.10.2002. 17:49:30
E kod korekcije boja sam malo hendikepiran. monitor mi je mušičav pa ionako ne prikazuje fotke onako kako treba da izgledaju. Čačkati kolorit u takvoj poziciji je vrlo škakljivo. Kad namestim da kod mene izgleda dobro to sigurno nece tako biti na drugim monitorima. Eto, vi kažete treba da se oduzme cijan i doda žute a kod mene izgleda obrnuto, da blago vuče u žučkasto crvenkast ton... Zato uglavnom i ne čačkam.

VBO korekcija boja je OK intervencija. Retusiranje nije. Ako pustis posterizaciju na sliku ona vise nije fotgorafija.

Mada, napravio sam kategoriju za retus tako da možeš tamo da šaljes svoje radove.

Inače znajte, foto agencije insistiraju da im se pošalju fotografije onakve kakve su. Ne dozvoljavaju čak ni korekciju svetline, kontrasta i boja. Naravno imaju dobar razlog, žele da imaju original a da korekciju rade sami ako je potrebna.


Naslov: Koze
Poruka od: mercedes 25.10.2002. 22:41:06
Broker, jel mozes da skines sve moje fotografije da okacim druge..i vece i vatrogasce da VBO moze da nadje sta treba i bez lupe :mrgreen:

E, da ove fotke sto sam slikala prosli vikend sam napravila i imam teze razocarenje, radi se o nekim malim ruzicama koje su to jutro imale mraz po vrhovima latica, ja sam to vidjela, bilo rano ujutro tako da je bilo suncano a mraz se nije bio otopio, i ispucam cijeli film..kada sam vidjela fotke.. moje ruze kao da je neko posuo secerom u prahu???? Mislila sam sta se desilo, a desilo se to da sam promijenila ugao, nije mi se dopalo kao kako izgleda iz tog ugla nego iz jednog drugog i tako sam izgubila odsjaj sunca u zamrznutim kapljicama  :(