https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - CD i RW na jednoj grani

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Hardver i drajveri => Temu započeo: hiphop 18.11.2004. 22:13:56



Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: hiphop 18.11.2004. 22:13:56
ok,

Imam Cd rom i CD RW na jednom IDE kablu....sada kada hocu da snimam sa CD'a na RW obicno sve se zakuje...gde gresim.... ?
Cd je na kraju , jamper na CS dok je Rw na slave'u , podesen ATAPI...

Mozda moze da bude bitno sto je Cd dosta sporiji od RW'a...mozda ima oko 3ox...mada neznam tacno...

sugestije ??


Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: Top 22.11.2004. 15:01:43
Kod mene je problem shto neki od uredjaja nece da rade kada ih povezem na jednu granu.Ili radi RW ili CD , a nikako oba.Pokusao sam sa svim kombinacijama.Premestao sam jumpere na jednom i drugom uredjaju po 1000 puta podesavao u biosu....ma....i nista.Stavim jedan uredjaj npr. CD i radi , stavim drugi (RW) radi , stavim I jedan i drugi (RW master ; CD slave) radi samo RW i obratno.Stavim RW master a CD na cs onda nemam ni jedan uredjaj...I tako sve u krug.Znaci sve kombinacije i nista.trenutno mi je samo RW u funkciji , CD mi zvrji onako bzvz.

Valjda cu se snaci nekako..Joj...

Ajde pa tako...

Pozz
Vojislav

_____________
Zasto vi koji ste ti nama koji smo vi kazete ti ,kada mi koji smo vi vama koji ste ti kazemo vi ?!


Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: Pedja 22.11.2004. 15:09:47
Hoce to tako da se desava.

Ja sam zato nabavio plocu sa cetiri IDE kontrolera tako da mogu da spojim osam diskova sve na master :)

Obratite paznju i na brzinu magistrale. Ne trpe se bas UATA diskovi sa starijim IDE.


Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: Top 22.11.2004. 15:25:51
Pa nije meni ploca toliko stara...neke tri godine odprilike :)
Chaintech 7vjda...blablabala ..koliko znam bila je sooper kada sam uzimao ovaj rachunar.Ne bih bash rekao da je to problem , ali ko zna.
Sta da radim po tom pitanju a?Koliko mi se cini nista mi drugo ne preostaje nego da ostavim samo rezach u kompu ili da koopim novi rachunar :P tj. plocu.
Ako imash neki predlog shta da uradim reci...

Poz
Vojislav


Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: Pedja 22.11.2004. 15:53:41
Na ploci sigurno imas dva kontrolera. Na jedan stavi HDD i CD a na drugi RW.


Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: hiphop 22.11.2004. 21:44:58
Citat: "Pedja"
Na ploci sigurno imas dva kontrolera. Na jedan stavi HDD i CD a na drugi RW.


to cu na kraju i ja da uradim...samo je kod mene malo raspored cudan....mislim kabl nece moci da dohvati...zato sto je hdd u polovnjacima na cudnoj poziciji...ali ima da ga itegnem ili u krajnjem slucaju da ga prestavim  :lol:  :lol:  :lol:


Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: Pedja 23.11.2004. 01:38:40
Jezik pregrizli, stavljam danas DVD pisac u racunar i nece da radi zajedno sa CD pisacem... a kabal od harda je kratak a i vec je povezan na fioku...


Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: hiphop 23.11.2004. 22:17:44
ma meni nece ni ovako odvojeno na jednoj grani Cd a na drugoj RW...nesto ne stima...RW radi...ali CD samo zapinje...i ceo PC blokira...

sta si ti uradio sa DVD-RW ??


Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: Top 22.12.2004. 10:40:23
Ma nece ni meni ... Ni kada mi je HDD i Cd na posebnoj grani a RW na drugoj. Znaci ljudi digao sam ruke i ostavio cd da mi onako zvrji bez veze. Ja ne znam sta jos da uradim. I pravo da vam kazem, mrzi me vise da vadim one kablove i da odsrafljavam one uredjaje. Znaci odlepio sam..... :(


Top_Gun


Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: hiphop 22.12.2004. 11:20:28
(at)Top_gun

Znas kako, meni je ovo nekako proradilo ali sa 2 IDE kabla, ne znam da li su probaio sa tim...na jednom je samo RW a na drygom HDD i CD.... desi se ponekada da malo zapinje ali uglavnom radi...ali isto nije mi isti CD...onaj stari sam zamenio sa mnogo brzim i sada radi...ne kapiram mozda ima veze sa brzinama...probaj....


Naslov: CD i RW na jednoj grani
Poruka od: Top 26.01.2005. 15:10:07
Ipak svemu tome je trebao jedan dobar format C: ..... Sve je posle bilo OK. Oba uredjaja rade ko sat... Mada CD mi je malo prljav izgleda tako da mi chesto zapinje dok chita neki cd.

Top_Gun